Poznati

Kris Rok servirao hladnu osvetu za šamar na dodeli Oskara: Komičar u novom stendapu ismevao turbulentni brak Vila Smita

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

07/03/2023

-

22:53

Kris Rok servirao hladnu osvetu za šamar na dodeli Oskara: Komičar u novom stendapu ismevao turbulentni brak Vila Smita
Kris Rok servirao hladnu osvetu za šamar na dodeli Oskara: Komičar u novom stendapu ismevao turbulentni brak Vila Smita - Copyright Tanjug AP/Jordan Fisher/Red Table Talk via AP, AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Ni godinu dana nakon poslednje dodele Oskara svet ne prestaje da priča o skandaloznom šamaru koji je glumac Vil Smit udario komičaru Krisu Roku nakon šale na račun njegove supruge Džejde. Ovog puta, povod medijskih natpisa o ovom slučaju je nedavni Rokov stend-ap nastup na kom je konačno progovorio o spornom događaju i uputio nekoliko nemilosrdnih šala na račun slavnog para.

Za razliku od Smita, komičar nije javnog govorio o incidentu, ali je zato dobar deo scenarija specijala "Chris Rock: Selective Outrage" strimovanog uživo na Netfliksu posvetio upravo tome i pohvalio se da je udarac "primio kao Pakjao", čuveni filipinski profesionalni bokser.

"Svi znate šta mi se desilo, da me je zveknuo Šug Smit. To svi znaju", rekao je Rok, upoređujući glumca sa Šugom Najtom, osnivačem muzičke kuće Death Row Records, poznatom po prekoj naravi, koji je zbog ubistva osuđen na 28 godina robije.

"Još me boli. Zvoni mi u ušima 'Summertime'", rekao je Rok, pominjući pesmu Vila Smita iz 1991. 

On je takođe otkrio da će gledati novi Viov film "Emancipacija" koji govori o borbi jednog roba za slobodu, samo da bi video "kako ga bičuju".

Tanjug/AP

 

Komičar je tvrdio da je šamar dobio zato što je Smit bio frustriran zbog toga što je ranije priznanje Džejde Pinket Smit da je imala ljubavnu aferu tokom braka sa glumcem privuklo veliku pažnju javnosti.

"Svi smo bili prevareni, svi ovde smo bili prevareni, ali nikoga od nas osoba koja nas je prevarila nije kasnije intervjuisala na televiziji. Povredila je njega mnogo više nego što je on povredio mene", izjavio je Rok.

Turbulentni brak Vila i Džejde

Veliki deo stend-apa poznatog komičara odnosio se na javno priznanje Džejde Pinket Smit da je bila u vezi sa drugom svog sina Džejdena Avgustom Alsinom (27) i da je Vil znao za to. 

Par je u jednoj od emisija koju vodi Pinket Smit govorio o krizi koju su zajedno prošli, a tokom koje su neko vreme čak bili i razdvojeni. 

Na račun slavnih supružnika javnost je zbog tog intervjua uputila mnoge kritike, naročito zbog toga što su "nepotrebno" izneli svoju intimu. 

AP/Phil Mccarten

 

Kris Rok to je iskoristio za okosnicu svog stend-apa, nakon što je odbio da Vilu Smitu oprosti skandalozni šamar na dodeli Oskara.

Šamar koji je odjeknuo svetom

Podsećamo, Vil je ošamario komičara Кrisa Roka nakon što se na sceni našalio na račun Smitove supruge, Džejde Pinket Smit. 

Rok je, između ostalog, rekao da se raduje što će je videti u nastavku filma "Redov Džejn", aludirajući na njen izgled.
Naime, Pinket Smit ranije je otvoreno govorila o svojoj borbi sa alopecijom, zbog koje je ostala bez kose, a komičar ju je zbog toga uporedio sa junakinjom filma "Redov Džejn", koju je igrala Demi Mur obrijane glave.

Tanjug AP/Chris Pizzello

 

Na te njegove reči, Vil Smit je izašao na scenu i ošamario komičara, na zaprepašćenje prisutnih.

"Ne uzimaj moju ženu u svoja je**na usta", rekao mu je, uznemireno glumac u dva navrata nakon što se vratio na svoje mesto.

Njegov postupak osudile su mnoge kolege, a Akademija filmskih umetnosti i nauke zabranila mu je pojavljivanje na dodeli Oskara u narednih deset godina. Takođe, glumac se sam povukao iz članstva te prestižne organizacije.

Šamar je imao naročit odjek zato što je nedugo nakon što je udario kolegu, dobio Oskara za najboljeg glumca, prvog u životu. 

Od tada, Vil Smit se više puta javno izvinio Krisu Roku, ali je komičar odbio da prihvati izvinjenje.

Komentari (0)

Magazin