Poznati

Gvinet Paltrou neće dobiti nadoknadu sudskih troškova u slučaju skijaške nesreće

Komentari

Autor: Tanjug

01/05/2023

-

20:57

Gvinet Paltrou neće dobiti nadoknadu sudskih troškova u slučaju skijaške nesreće
Gvinet Paltrou neće dobiti nadoknadu sudskih troškova u slučaju skijaške nesreće - Copyright Tanjug AP/AP Photo/Rick Bowmer, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Američkoj glumici Gvinet Paltrou neće biti nadoknađeni troškovi odbrane nakon što je dobila slučaj u kojem ju je 76-godišnji penzionisani optičar tužio zato što je naletela na njega na otmenom skijalištu u Juti u 2016. godini.

U pravosnažnoj presudi sud u američkoj državi Juta potvrdio je jednoglasnu presudu porote kojom je Teri Sanderson, čovek koji se sudario sa Paltrou, bio "100 posto kriv" i dodelio glumici jedan dolar koji je tražila u protivtužbi.

Tanjug AP/AP Photo/Rick Bowmer, Pool

 

O naknadama za advokate odlučivao je Okružni sud. U presudi se navodi da Paltrou neće tražiti nadoknadu za troškove odbrane, a da se Sanderson neće žaliti na presudu, prenosi AP.

Nijedna strana nije javno otkrila koliko je koštala višegodišnja pravna borba, sa timovima advokata, stručnim svedocima iz gradova širom SAD i, u slučaju oskarovke, animiranim rekonstrukcijama njenih sećanja na nesreću.

Osmočlana porota oslobodila je krajem marta holivudsku glumicu Gvinet Paltrou na građanskom suđenju zbog nesreće na skijanju.

Tanjug/AP/Rick Bowmer

 

 

Sanderson je tražio 300.000 dolara odštete, navodeći da je Paltrou udarila u njega i nanela mu povrede koje su mu promenile život.

Porotnici su stali na stranu Paltrou (50), koja je okrivila Sandersona za nesreću i podnela protivtužbu za jedan dolar, uključujući pravne troškove.
 

Komentari (0)

Magazin