Poznati

"Želim da budem tvoj rob": Provokativni novi spot benda "Maneskin"

Komentari

Autor: Euronews

17/07/2021

-

11:45

"Želim da budem tvoj rob": Provokativni novi spot benda "Maneskin"
"Želim da budem tvoj rob": Provokativni novi spot benda "Maneskin" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

"Ja sam Damijano i kad porastem, želim da budem rok zvezda", napisao je u svojoj svesci tadašnji osnovac Damijan, frontmen grupe "Maneskin" koja je pesmom "Zitti e Bueni" trijumfovala na ovogodišnjoj 65. Evroviziji.

Damijanu se san ostvario, ali ne preko noći i ne bez velikog truda. On je sa prijateljima basistkinjom Viktorijom De Angelis, gitaristom Tomasom Ragijem i bubnjarem Itanom Torčijem, u početku nastupao svuda - od nezavisnih muzičkih festivala do ulica Rima. Skupljali su novac koji su im ostavljali prolaznici u Via del Korzo kako bi platili prvo snimanje u pravom studiju.

Pažnju na sebe skreću prvo nastupima u italijanskom "X Faktoru", a 2018. objavljuju prvi album "Il ballo della vita" inspirisan muzikom "Led Zepelin", "Arctic Monkeys" i "Slaves", ali i njihovim kontaktima sa publikom na mnogobrojnim nastupima. Taj "ples života", smestio ih je na prvo mesto top lista u Italiji.

"Maneskin" je svojim ubedljivim nastupom vratio Evroviziju u Italiju posle 30 godina, a sada su odlučili da ovekoveče spotom pesmu, koja je skoro preko noći postala hit.

Spotom za pesmu "I wanna be your slave" (Želim da budem tvoj rob, u slobodnom prevodu, prim. aut.) bend pokazuje još jednom da su pravi skandal majstori.

Nakon trijumfa na Evroviziji, ali i zahvaljujući kontroverznim objavama i fotografijama frontmena Demijana, broj obožavalaca tog italijanskog sastava uvećava se iz dana u dan, a njihove pesme i obrade drugih pesama počele su da se vrte na skoro svim plej-listama radija u svetu.

Komentari (0)

Magazin