Tehnologija

Open AI predstavio novi model veštačke inteligencije GPT-4o

Komentari

Autor: Tanjug

14/05/2024

-

12:46

Open AI predstavio novi model veštačke inteligencije GPT-4o
Open AI predstavio novi model veštačke inteligencije GPT-4o - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kalifornijska kompanija za razvoj veštačke inteligencije Open AI predstavila je na svojoj veb stranici multimodalni model generativne veštačke inteligencije GPT-4o, koji može da analizira zvuk, sliku i tekst u realnom vremenu. 

Kompanija planira da ga uvede u svoje proizvode u narednim nedeljama.Open AI ističe da je GPT-4o ("o" je oznaka za "omni", odnosno "sveobuhvatan") korak ka mnogo prirodnoj interakciji između čoveka i računara, pošto prihvata kao ulaz svaku kombinaciju teksta, zvuka i slike i generiše multimodalni odgovor.

"Ovo je prvi put da zaista pravimo ogroman korak napred kada je u pitanju jednostavnost korišćenja", istakla je tehnološka direktorka Open AI Mira Murati, prenosi CNBC.

Novi AI model će umeti da prepozna i emocije u glasu korisnika, da brže i kvalitetnije nego ranije komunicira na 50 različitih jezika , kao i da značajno poboljša mogućnosti postojećeg četbota Čet GPT. 

Izvršni direktor Open AI Sem Altman je ranije najavio na društvenoj mreži Iks da je kompanija "naporno radila" na nekim novim stvarima za koje misli da će se svideti ljudima.

"Osećam da je to magija", napisao je Altman.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin