Tehnologija

Viber uveo nove opcije koje olakšavaju komunikaciju poslovnim korisnicima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/12/2021

-

18:47

Viber uveo nove opcije koje olakšavaju komunikaciju poslovnim korisnicima
Viber - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Rakuten Viber nastavlja da stvara nove mogućnosti kako bi unapredio kvalitet komunikacije između brendova i korisnika. Brendovi će od sada imati mogućnost da korisnicima šalju video snimke, dok je korisnicima omogućeno da u Poslovnim porukama samo jednim potezom kopiraju kodove, linkove i svoje kontakt-informacije, saopštila je ova kompanija.

U okviru ove ažurirane verzije, brendovi će moći da šalju video snimke korisnicima sa svojih Viberovih biznis profila. Mogu se slati video snimci u 3gp, m4v, mov i mp4 formatima, a maksimalna veličina snimka iznosi 200 megabajta. Sa svoje strane, korisnici će moći da odgovore na takve poruke, kao što i inače čine u Viberovim poslovnim porukama a moći će i spomenutu video poruku da zakače na vrh četa, tj. da je "pinuju". Poruke brendova ka korisnicima mogu da budu različitih vrsta:

- samo video snimak

- video i tekst

- video, tekst i dugme sa pozivom na akciju

Ove funkcije će omogućiti brendovima da šalju još privlačniji, kreativniji i korisniji sadržaj. Kako bi se dodatno pojednostavila komunikacija korisnika sa brendovima, Viber će im takođe omogućiti da unutar Poslovnih poruka kopiraju kodove, brojeve telefona, mejlove i linkove. Ta opcija će biti moguća za brojeve sa četiri cifre i više. To je naročito pogodno za jednokratne šifre, promo kodove, šifre za dostavu itd.

Tanjug/AP/Jenny Kane

 

Kratkim pritiskom na link, mejl ili na dugačak broj koji može da se pozove ili kojem može da se pošalje poruka (obično više od sedam cifara), korisnicima će se otvoriti meni sa različitim opcijama – poziv, slanje poruke, dodavanje u imenik itd, ili će biti preusmereni na sajt ili slanje mejla sa svoje adrese. Ta opcija je već dostupna na Androidu, Desktopu i na iOS uređajima.

Na raspolaganju su još i:

Mogućnost dvosmernog deljenja fajlova, što omogućuje brendovima da šalju važne informacije i različite vrste fajlova poput garancija, faktura, kataloga, rezervacija, potvrda... Korisnici sa brendom mogu da razmenjuju fajlove kao što su kopija lične karte, različita dokumenta itd.

Lako slanje fotografija i video snimaka od strane korisnika prema brendovima. 

Mogućnost da korisnici Viberu zakače važne Poslovne poruke na vrh četa (da ih "pinuju"), ali i da celokupnu konverzaciju sa brendom zakače na vrh ekrana sa svim četovima – na primer, potrdu rezervacije ili rezultate PCR testa iz laboratorije, kako bi se oni mogli brzo pronaći i pokazati na putovanju. 

Odgovaranje na konkretne poruke unutar Viberovih poslovnih poruka, što korisnicima omogućuje da se na jasan način lako pokriju različite teme. 

Ukoliko brend ne može da pruži momentalni odgovor, nova opcija automatskog odgovora funkcioniše po principu "nisam trenutno u kancelariji". Takođe, tu opciju će uskoro brendovi moći da podese i ispišu kako oni smatraju da je najprikladnije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin