Tehnologija

Rekord Jutjuba: Prva pesma koja je prešla deset milijardi pregleda

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

16/01/2022

-

10:39

Rekord Jutjuba: Prva pesma koja je prešla deset milijardi pregleda
Rekord Jutjuba: Prva pesma koja je prešla deset milijardi pregleda - Copyright Prinstcreen YouTube/Pinkfong Baby Shark - Kids' Songs & Stories

veličina teksta

Aa Aa

Dečja pesma "Baby Shark" postala je najgledaniji video na YouTube platformi i prvi koji je stekao deset milijardi pregleda.

Prema saopštenju južnokorejske Pinkfong kompanije koja stoji iza ove zarazne melodije, "Baby Shark" stekla je više pregleda nego što ima ljudi na svetu, prenosi Entertainment Weekly.

"Oduševljeni smo što možemo da objavimo da je naš voljeni Baby Shark zabeležio još jedno važno postignuće. Bilo je zaista značajno svedočiti kako je 'Baby Shark' povezala ljude iz celog sveta i jedva čekamo da predstavimo sledeće avanture koje će doneti sasvim nova iskustva još većem broju obožavalaca iz celog sveta", stoji u saopštenju koje potpisuje izvršni direktor Pinkfong Min-seok Kim.

Kompanija planira da u čast ovog postignuća pokrene jednogodišnju kampanju pod nazivom "Beyond Infinity" s ciljem da "izgradi samopouzdanje svojim mladim pratiocima i uveri ih da je sve moguće postići".

Pre 10 godina, druga pesma iz Južne Koreje - "Gangnam Style" oborila je rekord i postala prvi YouTube video sa milijardu pregleda, a trenutno ima više od četiri milijarde pregleda.

"Baby Shark" je u novembru 2020. godine postao najgledaniji YouTube video sa više od sedam milijardi pregleda, a od tada je dobio još tri milijarde pregleda.

Spot za pesmu je snimljen 2016. godine, a izvodi je pevačica Houp Sedžoin.

"Baby Shar"k je takođe veoma popularan na drugim društvenim mrežama, kao što je TikTok, gde se deca, tinejdžeri i odrasli snimaju kako plešu uz ovu pesmu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin