Tehnologija

Spotifaj podigao cenu pretplate za 200 miliona korisnika, prvi put u 10 godina

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2023

-

10:11

Spotifaj podigao cenu pretplate za 200 miliona korisnika, prvi put u 10 godina
Spotifaj podigao cenu pretplate za 200 miliona korisnika, prvi put u 10 godina - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Globalna platforma za slušanje muzike Spotifaj, odlučila je da prvi put nakon 10 godina podigne cene pretplate za više od 200 miliona korisnika u kategoriji Premium.

"Menjamo cene usluga u kategoriji Premium na mnogim tržištima širom sveta da bismo mogli da nastavimo sa inovacijama", navodi se u današnjem saopštenju kompanije Spotifaj, prenosi BBC.
Pretplatnici u SAD će umesto dosadašnjih 9,99 dolara plaćati 10,99 dolara mesečno, a pretplata na ovaj paket usluga je poskupela i u Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji i na 49 drugih tržišta.

Paket Premium duo će u SAD poskupeti na 14,99 dolara, kao i paket Femili plan - na 16,99 dolara, i Student plan - na 5,99 dolara mesečno.

Spotifaj je saopštio da će korisnici dobiti grejs period od mesec dana pre nego što nove cene stupe na snagu i imaće mogućnost da otkažu pretplatu.

Ovo poskupljenje ne pretstavlja veliko iznenađenje, pošto ga je još u aprilu najavio šef kompanije Spotifaj, Danijel Ek.

"Kada dođe pravi trenutak, mi ćemo povećati cene, a to će naši klijenti dobro prihvatiti jer im nudimo dosta kvalitetnog sadržaja", rekao je tada Ek, podseća BBC. Spotifaj će i dalje nuditi besplatan sadržaj - uz reklame, dok korisnici paketa Premium mogu da uživaju u muzici bez komercijalnog sadržaja.

Spotifaj ima 515 miliona korisnika na više od 180 tržišta širom sveta, a oko 40 odsto njih su pretplatnici.

Kompanija je u januaru otpustila šest odsto zaposlenih, pozivajući se na potrebu da poboljša efikasnost. 

Platforme Epl mjuzik, Pikok, Netfliks, Maks i Paramaunt+ su u poslednje vreme takođe podigle cene pretplate, navodi BBC.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin