Aktuelno iz kulture

Majli Sajrus obara rekorde: Ko su trenutno najpopularniji svetski muzičari

Komentari

Autor: Euronews

11/05/2023

-

07:20

Majli Sajrus obara rekorde: Ko su trenutno najpopularniji svetski muzičari
Majli Sajrus obara rekorde: Ko su trenutno najpopularniji svetski muzičari - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američka pop zvezda Majli Sajrus oborila je rekord pesama Harija Stajlsa "As It Was" i Džastina Bibera i Kid Laroja "Stay", nakon što je njen hit "Flowers" milijardu puta strimovan na platformi Spotifaj.

To je i pesma koja je najbrže dostigla tako veliki broj strimova, a pevačica se zahvalila svojim fanovima na Instagramu, poručivši im da ih voli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

"Flowers" je vodeći singl sa njenog albuma "Endless Summer Vacation", a milijardu strimova ostvario je za samo 112 dana od objavljivanja. Takođe, proveo je na prvom mestu Bilbordove liste Hot100 punih osam nedelja, što je najduži period za nekog ženskog izvođača, još od Adelinog hita "Easy On Me" 2021.

"Flowers" takođe drži rekord za najstrimovaniju pesmu u jednoj nedelji. Sajrus je i sa drugim pesmama uspela da postigne takav uspeh na Spotifaju, pa njen singl "Party in the U.S.A." iz 2009. ima više od 1,19 milijardi strimova. 

Euronews povodom ove prekretnice, predstavlja rekorde koje su muzičari postigli na Spotifaju:

Najstirmovanije pesme i izvođači

Iako je veliki uspeh ostvariti milijardu pregleda na bilo koj platformi, taj broj je mali u poređenju sa uspehom pojedinih pesama. 

Prvo mesto na drži Weeknd sa hitom "Blinding Lights" iz 2019. koji na Spotifaju ima 3,565 milijardi strimova. Sledi ga Ed Širan sa "Shape of You" (3,47 milijardi), "Dance Monkey" Tones and I (2,813 milijardi), "Someone You Loved" Luisa Kapaldija (2,771 milijardi) i "Rockstar" Posta Malona (2,666 milijardi).

Prinstscreen YouTube/The Weeknd

The Weeknd

Kada je reč o Spotifajevoj listi sto najslušanijih pesama, među njima najviše ima hitova Džastina Bibera - čak šest, uključujući njegovu zajedničku pesmu sa Kidom Larojem "Stay" i "Love Yourself" koja ima dve milijarde strimova.

Drugo mesto dele Ed Širan i Post Malon sa po pet pesama, dok su na trećem Dua Lipa i Šon Mendes sa po četiri hita. 

Dua Lipa je takođe i jedina pevačica sa više od dve pesme na toj listi. Tu su još i The Weeknd, The Chainsmokers, Imagine Dragons, Drejk, XXXTentacion, Bruno Mars i Eminem, svi sa po  tri pesme među sto najslušanijih na Spotifaju.

Kada je reč o izvođačima koji imaju najviše slušanja u mesec dana, lista izgleda ovako:

  • The Weeknd (108,52 miliona strimova)
  • Tejlor Svift (83,87 miliona)
  • Ed Širan (83,15 miliona)
  • Majli Sajrus (78,57 miliona)
  • Rijana (75,92 miliona)
  • Šakira (73,62 miliona)
  • Arijana Grande (73,07)
  • Džastin Biber (72,92 miliona)
  • Drejk (72,39 miliona)
  • Dejvid Geta (72,09 miliona)
  • Komentari (0)

    Kultura