Zdravlje

Kako iskoristiti frekvencije vašeg tela?

Komentari

Autor: PR

21/11/2023

-

14:10

Kako iskoristiti frekvencije vašeg tela?
Kako iskoristiti frekvencije vašeg tela? - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Naučno je potvrđeno da svako ljudsko biće na rođenju ima svoju jedinstvenu zdravu frekvenciju. Međutim, tokom života, ova frekvencija može biti poremećena različitim unutrašnjim i spoljašnjim uticajima, što može dovesti do razvoja bolesti ukoliko se ova promena frekvencije nastavi duže vreme. Kroz holističke metode i terapije, možemo pomoći telu da se vrati frekvenciji koja je najbliža onoj koju smo imali na rođenju.

Holistička medicina i akupunktura su duboko povezane jer oba pristupa posmatraju ljudsko biće kao celinu, a ne samo leče simptome ili bolesti. Holistička medicina se fokusira na isceljivanje tela, uma i duha, dok akupunktura koristi specijalizovane igle koje se postavljaju na akupunkturne tačke na telu da bi se stimulisalo telo da se samo iscijeli i da se uspostavi ravnoteža životne energije poznate kao "Qi" ili "Chi". Ove dve prakse su širom sveta u širokoj upotrebi za tretman različitih zdravstvenih stanja, a danas se često kombinuju sa drugim terapijama za holistički pristup lečenju.

Iako se ovaj pristup lečenju često naziva "alternativnim", što može navesti pacijente da pomisle da se holistička medicina protivi konvencionalnoj medicini, u poslednje vreme se sve više koristi termin "integrativna" medicina, koja kombinuje tradicionalna znanja i moderne medicinske tehnike.

Usled sve većeg broja stručnjaka koji se bave ovom vrstom medicine, ponekad može biti teško pronaći pravu ordinaciju. Za to može biti korisna platforma Hipokratija, koja ima bazu podataka sa više od dve hiljade medicinskih ustanova iz cele Srbije, uključujući one koje praktikuju holističku medicinu. Na ovoj platformi, možete pronaći iskustva drugih korisnika, kao i druge korisne informacije kao što su adresa i broj telefona.

Terapija Akupunturom

Akupunktura se oslanja na stimulaciju specifičnih tačaka na telu pomoću kvantnog aparata. Prethodno su se za ovu terapiju koristile iglice, ali moderna tehnologija omogućava primenu aparata za ovu svrhu, čime se kombinuju vekovna praksa kineske medicine i savremene tehnike.

Plan terapije varira od pacijenta do pacijenta. Na osnovu zdravstvenog stanja pacijenta i ciljeva terapije, određuju se tačke koje treba stimulisati. Ove tačke imaju drugačiji potencijal od ostatka kože, što su kineski lekari otkrili pre oko 3000 godina. Stimulacija obično traje tri do pet minuta i ključno je da se tačke precizno lociraju, jer mali otklon može uticati na uspešnost terapije.

Pored specifičnih tačaka, postoje i opšte tačke, poput onih na šakama ili grudima, koje se koriste u velikom broju terapijskih recepata za različite bolesti. Stimulacija ovih tačaka može doprineti rešavanju problema sa imunološkim sistemom i unaprediti imuni odgovor tela.

Tokom stimulacije aparatom, pacijenti mogu osetiti strujanje, što ukazuje na efikasnost terapije. Ostale moguće reakcije uključuju peckanje ili osećaj toplote, što su posledice elektromagnetnih talasa koje kvantni aparat emituje. Najsavremenija istraživanja pokazuju da svaka ćelija u ljudskom telu emituje svoje elektromagnetne talase, koji omogućavaju međućelijsku komunikaciju.

Kako se akupunkutrne tačke na telu mogu ugroziti?

Što se tiče mogućnosti da ugrozimo akupunkturne tačke, važno je napomenuti da svaka intervencija na telu, čak i jednostavne poput bušenja ušiju, može potencijalno uticati na neku od akupunkturnih tačaka. Uši su, na primer, prepune akupunkturnih tačaka i postoji poseban segment akupunkture koji se bavi isključivo terapijom ušne školjke. Iako se tradicionalno bušenje ušiju vrši na mestima bez akupunkturnih tačaka, uvek postoji rizik da se "pogodi" neka od tačaka.

Akupresura, koja uključuje pritisak na određene tačke, može biti korisna za ublažavanje glavobolje i drugih bolova u telu. Npr. stimulacija tačaka na stopalima može pomoći u smanjenju stresa, bolova u leđima i napetosti. Međutim, neke tačke, poput one na kažiprstu i ramenu, se ne preporučuju za stimulaciju tokom trudnoće. Analiza studija iz 2014. godine pokazala je da akupresura može pomoći u ublažavanju raznih bolova, uključujući glavobolje.

Komentari (0)

Magazin