Život

Milijarder Klajv Palmer ponovo obećao da će izgraditi repliku Titanika, "superiorniju od originala"

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2024

-

16:04

Milijarder Klajv Palmer ponovo obećao da će izgraditi repliku Titanika, "superiorniju od originala"
Milijarder Klajv Palmer ponovo obećao da će izgraditi repliku Titanika, "superiorniju od originala" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Milijarder, rudarski magnat, Klajv Palmer najavio je danas da će izgraditi repliku brioda "Titanik", koja će biti daleko superiorniji brod od originala.

Palmer je, prilikom predstavljanja dizajna za svoj projekat "Titanik II" u Sidnejskoj operi, rekao da će njegova vizija "Titanika" konačno biti ostvarena, preneo je Gardijan.

Nakon što je novinarima obećao da će njegova kompanija Blu star lajn izgraditi "brod ljubavi i vrhunskog stila i luksuza", Palmer je priznao da još nije obezbedio brodogradilište.

Prošlo je skoro 10 godina od dana kada je Palmer održao vrlo sličnu konferenciju za novinare u londonskom hotelu Ric kako bi "pokrenuo" svoj san o "Titaniku II".

Na pitanje novinara postavljeno tada da li je projekat prevara ili reklamni trik, Palmer je rekao da ima "dovoljno novca da izgradi "Titanik" 10 puta".

Od tada, Palmer je bio savezni poslanik, oživeo je političku stranku i potrošio milione dolara na razne pravne izazove, turističke poduhvate i skupe izborne kampanje.

Radovi na "Titaniku II" obustavljeni su 2015. godine nakon spora o plaćanju između jedne od Palmerovih kompanija i kineske kompanije Sitik. 

Palmer je ponovo najavio projekat 2018. sa predloženim datumom isplovljavanja 2022. godine.
On je danas okrivio pandemiju korona virusa za kašnjenja i naglasio da bi ljudi ovog puta trebalo da mu veruju jer sada ima više novca.

Rekao je da je uveren da bi mogao da obezbedi brodogradilište na vreme za početak izgradnje broda početkom sledeće godine, s tim da bi prvo putovanje broda od Sautemptona do Njujorka, replika nesrećnog putovanja originala iz 1912, bilo zakazano za jun 2027.

Brod "Titanik" je 15. aprila 1912. godine udario u santu leda tokom svog prvog putovanja preko Atlantika i potonuo, što je rezultiralo smrću oko 1.500 putnika i članova posade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin