Život

Ponovo se dva aviona sudarila krilima na pisti, sada na aerodromu Hitrou u Londonu

Komentari

Autor: Tanjug

06/04/2024

-

17:44

Ponovo se dva aviona sudarila krilima na pisti, sada na aerodromu Hitrou u Londonu
Ponovo se dva aviona sudarila krilima na pisti, sada na aerodromu Hitrou u Londonu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Na londonskom aerodromu Hitrou došlo je do incidenta kada su se sudarila dva aviona na pisti, preneo je danas Miror.

Na fotografijama na društvenim mrežama vidi se avion kompanije Virdžin atlantik kako krilom dodiruje avion Britiš ervejsa.

Boing 787-9 Virdžina završio je let i kretao se ka delu aerodroma gde se parkiraju avioni, a putnika nije bilo u trenutku kada se incident desio.

Virdžin je pokrenuo istragu o uzroku sudara, a avion je stavljen van upotrebe, pošto inženjerski timovi rade na održavanju letelice.

Avion Britiš ervejsa je stajao u mestu u vreme incidenta i pregledali su ga inženjerski timovi, rekli su iz ove aviokompanije.

"Svesni smo da je jedan naš prazan avion krilom došao u kontakt sa drugim avionom dok su ga vukli na parking na terminal 3 Hitroua. Bezbednost naših putnika i posade je uvek naš prioritet", istakao je portparol Virdžin Atlantika.

U San Francisku se dogodio sličan incident u četvrtak, kada su se krilima dokačila dva aviona Junajted erlajnsa, a povređenih nije bilo.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin