Život

Pojačan nadzor na plažama Njujorka zbog sve učestalijih napada ajkula

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2022

-

07:45

Pojačan nadzor na plažama Njujorka zbog sve učestalijih napada ajkula
Pojačan nadzor na plažama Njujorka zbog sve učestalijih napada ajkula - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Guvernerka Njujorka naredila je državnim agencijama da pojačaju nadzor na plažama Long Ajlenda, posle pet napada ajkula u prethodne dve nedelje. Iznenadni niz napada ajkula počeo je 30. juna na plaži Džons, ali srećom nijedan od njih nije imao smrtni ishod, navodi Rojters.

"Preduzećemo mere da pojačamo patrole i zaštitimo posetioce plaža od potencijalno opasnih situacija", izjavila je guvernerka Njujorka Keti Hočul.

Ona je zatražila isplatu prekovremenog rada i povećanje broja spasilaca na plažama za 25 posto, rasporedivanje patrolnih čamaca, dronova i helikoptera, kao i distribuciju materijala kako bi ljudi na plažama bili upozoreni na opasnost od ajkula.

Prvi napad ajkule zabeležen je 30. juna u blizini plaže Džons, kada je jedan plivač ugrizen za nogu, a potom je 3. jula napadnut spasilac tokom treninga.

Četiri dana kasnije napadnut je drugi spasilac, koji je zadobio lakše povrede skočnog zgloba. Poslednja dva napada dogodila su se u sredu, kada su ajkule napale jednog surfera i jednog plivača.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin