Život

Svet je dobio novog šampiona u sviranju nevidljive gitare: Francuzi ove godine najuspešniji (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews

27/08/2022

-

18:38

Svet je dobio novog šampiona u sviranju nevidljive gitare: Francuzi ove godine najuspešniji (VIDEO)
Svet je dobio novog šampiona u sviranju nevidljive gitare: Francuzi ove godine najuspešniji (VIDEO) - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji svetski izvođači na nevidljivoj gitari okupili su se u petak u Ouluu u Finskoj na Svetskom prvenstvu u sviranju "vazdušne gitare", što je deo avgustovskog festivala u ovom gradu u centralnoj Finskoj.

Svetsko prvenstvo u nastupu na "nevidljivoj gitari" prvi put je održano 1996, a organizatori navode da je cilj ovog neobičnog takmičenja „promovisanje mira u svetu“.

Prema rečima organizatora, nevidljiva gitara je idealan način da se promoviše miran suživot jer je takmičenje praktično otvoreno za svakog ko poželi da se oproba u ovoj disciplini , piše Euronews.

Francuski "gitarista" Kiril "Guitarantula" Blumenkrants je ovogodišnji svetski šampion "Air guitar" festivala, sa najviše osvojenih poena.

 

 

I drugoplasirani takmičar bio je Francuz - Frederic "French Kiss" Reau, dok su treće mesto podelila čak trojica gitarista - Charles Kariuki "Slim" Ndung'u iz Kenije, Australijanac Aleks "Jinja Assasin" Roberts  i još jedan francuski takmičar, Apolina "Ladi Attila" Andreis.

Pobednik je osvojio jedinstvenu gitaru ručne izrade.

Komentari (0)

Magazin