Aktuelno iz kulture

Organizatori pozvali finsku premijerku na Sea Dance, ali i Exit sledeće godine: I javne ličnosti imaju pravo na provod

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/08/2022

-

16:54

Organizatori pozvali finsku premijerku na Sea Dance, ali i Exit sledeće godine: I javne ličnosti imaju pravo na provod
Sana Marin - Copyright Tanjug/AP/Roni Rekomaa/Lehtikuva

veličina teksta

Aa Aa

Osnivač Sea Dance festivala Dušan Kovačević pozvao je putem svog Instagram profila premijerku Finske Sanu Marin da dođe na ovogodišnje izdanje festivala, te u ime kompletne organizacije izrazio podršku u medijskoj hajci koja se digla proteklih nedjelja.

U pozivu finskoj premijerki Kovačević je naveo da bi voleo ona poseti ne samo Sea Dance nego i EXIT festival sledećeg jula, ističući da su njena energija i pozitivan stav dobrodošli na svim Exitovim festivalima.

Proteklih dana, kako se navodi, javnost se podelila u odobravanju i osudi objavljenog video snimka u kojem se vidi kako se finska premijerka zabavlja i pleše sa grupom prijatelja i poznatih ličnosti.

"Kod javnih ličnosti, granice privatnog i javnog života su fluidne, ali je sigurno da i oni imaju pravo na slobodno vreme, zabavu i dobar provod, koji su na Sea Dance festivalu izvesni! Ovo će ujedno biti i odlična prilika da se Sana Marin uveri u istinitost priča o balkanskom gostoprimstvu i pozitivnoj energiji kojoj se mnogi vraćaju", navodi se u objavi.

Podsetimo, najmlađa premijerka na svetu Sana Marin došla je u žižu javnosti zbog snimaka sa kućne žurke na kojem igra i peva u izdanju u kojem javnost nije navikla da je viđa. Zbog toga se našla na meti kritike pre svega opozicije u Finskoj, ali i ostalih koji su stava da joj zbog funkcije koju obavlja ne priliči da se tako provodi.

Video-snimci su odmah preplavili internet, a broj komentara nije moguće ustanoviti. Opozicija je tražila da Marin uradi test na narkotike što je finska premijerka i učinila, a rezultat je bio negativan.

Nakon bure koja se podigla u finskoj javnosti zbog video snimka na prošlonedeljnoj privatnoj zabavi, premijerka Sana Marin se izvinila i zbog druge fotografije takođe s privatne zabave, a koju je u julu prošle godine priredila u zvaničnoj letnjoj rezidenciji.

"Ja sam čovek", rekla je Marin novinarima u sredu na konferenciji Socijaldemokratske partije, opisujući prošlu nedelju kao "prilično tešku". Na ivici suza, rekla je da i ona poneka čezne za "radošću, svetlošću i zabavom u tamnim oblacima".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura