Život

Rezervisano za pse: Tatar biftek, mimoza, desert i organizovanje rođendana u restoranu za ljubimce u San Francisku

Komentari

Autor: AP

27/10/2022

-

23:04

Rezervisano za pse: Tatar biftek, mimoza, desert i organizovanje rođendana u restoranu za ljubimce u San Francisku
Tanjug/AP/Haven Daley - Copyright Tanjug/AP/Haven Daley

veličina teksta

Aa Aa

San Francisko odavno važi za "gurmanski raj", sa brojnim restoranima čiju reputaciju krasi nekoliko Mišelinovih zvezdica, ali je to takođe grad ljubitelja pasa. Tako je vlasnik lokala "Dogue" došao na idealnu ideju i otvorio restoran isključivo za čovekovog najboljeg prijatelja.

"Dogue", koji je dobio naziv da bi ličio na reč "vogue" (moda), otvoren je prošlog meseca u centru kalifornijskog grada.

Za 75 dolara (75 evra) ljubimci dobijaju obrok koji se sastoji od više jela. Između ostalog imaju prilike da isprobaju tatar biftek sa prepečenim jajetom, i vafl sa piletinom,

Tanjug/AP/Haven Daley

 

Obrok takođe uključuje mimoza salatu i "poslasticu".

Rahmi Mašarveh, profesionalni kuvar i vlasnik psa, nedavno je odlučio da napusti svoj stresan posao u kuhinji uglednog restorana da bi mogao da se fokusira na podizanje svog lokala.

Prošle nedelje, u restoranu Dogue su se slavila tri pseća rođendana istovremeno.

Tanjug/AP/Haven Daley

 

Mašarveh provodi sate kuvajući i sastavlajući meni. On tvrdi da ovakva ponuda za ljude u tom kraju može da košta i 500 dolara, a sastojci koje koristi nisu jeftini. "Svi sastojci su za ljude. Mada, kada biste probali verovatno bi bilo pomalo blago začinjeno za vaše nepce", objašnjava vlasnik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin