Život

Da li je Deda Mraz posetio moju kuću? Američka policija obavila DNK analizu po zahtevu jedne devojčice

Komentari

Autor: AP

24/01/2023

-

20:13

Da li je Deda Mraz posetio moju kuću? Američka policija obavila DNK analizu po zahtevu jedne devojčice
Da li je Deda Mraz posetio moju kuću? Američka policija obavila DNK analizu po zahtevu jedne devojčice - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo zdravlja Rod Ajlenda saopštilo je da nije da nije bilo u stanju da „definitivno potvrdi ili opovrgne prisustvo Deda Mraza“ u kući jedne devojčice nakon što je ona zatražila DNK analizu delimično pojedenog kolačić i nekoliko izgrizanih štapića šargarepe kako bi utvrdila da li je Deda Mraz stvaran.

Odeljenje je u ponedeljak tvitovalo da se „svi slažu da je nešto magično u igri“.

Odeljenje je saopštilo da nije pronašlo potpuna poklapanja ni sa kim u sistemu kombinovanog DNK indeksa, ali je reklo da postoji delimična podudarnost „sa slučajem iz 1947. u centru 34. ulice u Njujorku“, misleći na film „Čudo u 34. ulici“. Rečeno je da će trebati više uzoraka DNK „iz drugih poznatih susreta Deda Mraza da bi se došlo do konačnih poklapanja“.

 

 

"Dobra vest" je da je laboratorija otkrila prisustvo DNK koji se blisko podudara sa Rangifer tarandus, poznatim kao irvasi, prilikom testiranja šargarepe, saopštilo je odeljenje.

Devojčica iz Kamberlenda, poslala je kolačić i štapiće šargarepe u gradsku policijsku upravu da ih pita da li se mogu testirati na DNK, rekao je u petak načelnik Metju Benson. 

„Uzela sam uzorak kolačića i šargarepe koje sam ostavila za Deda Mraza i irvasa na Badnje veče i pitam sam se da li biste mogli da uzmete uzorak DNK i vidite da li je Deda Mraz stvaran?“, napisala je devojčica čije ime i godine nisu saopšteni.

Benson je prosledio „dokaze“ jedinici državnog Odeljenja za zdravstvene-forenzičke nauke na analizu.

"Predmeti koje treba ispitati na tragove DNK i uporediti sa profilima u evidenciji za gorenavedene osumnjičene/pseudonime“, kaže se u obrascu odeljenja. Optužba? Nedovršavanje grickalica.

„Ova mlada dama očigledno ima istančan smisao za istinu i istražni proces i uradila je ogroman posao upakujući svoje dokaze za podnošenje. Daćemo sve od sebe da joj pružimo odgovore“, rekao je Benson.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin