Novosti

Viktorijini vodopadi gotovo bez turista zbog pandemije

Komentari

Autor: Tanjug

08/08/2021

-

15:15

Viktorijini vodopadi gotovo bez turista zbog pandemije
Viktorijini vodopadi gotovo bez turista zbog pandemije - Copyright Tanjug AP/Tsvangirayi Mukwazhi

veličina teksta

Aa Aa

Viktorijini vodopadi u Zimbabveu obično su preplavljeni turistima koji dolaze da se dive bučnoj reci Zambezi koja se spušta više od 108 metara do klisure, praveći maglu koja je vidljiva kilometrima daleko. Ove godine, međutim, zbog pandemije koronavirusa posetilaca gotovo da nema.


Uobičajeno, Viktorijini vodopadi privuku 350.000 posetilaca godišnje, ali sada gotovo da nema nikoga zbog putnih restrikcija, preneo je AP.

tope popunjenosti hotela pale su na jednocifrene brojke tokom 2020. i prve polovine 2021. godine, a neki hoteli su bili prisiljeni da zatvore svoja vrata, navelo je Udruženje ugostitelja Zimbabvea.

Da bi promovisala Viktorijine vodopade kao sigurnu destinaciju, vlada predsednika Emersona Mnangagve stavila je na raspolaganje vakcine za svih 35.000 stanovnika grada koji deli ime sa vodopadom.

Procenjuje se da je 60 odsto ljudi tamo imunizovano kineskim vakcinama Sinofarm ili Sinovak.

Iako se turisti nisu vratili u velikom broju, Viktorijini vodopadi su uglavnom pošteđeni trenutnog talasa kovida 19 koji je zahvatio ostatak Zimbabvea i južne Afrike, što zdravstveni zvaničnici pripisuju relativno visokom nivou vakcinacije u gradu.

Komentari (0)

Putovanja