Novosti

Objavljena lista 10 najboljih aerodroma na svetu koja je zasnovana na ocenama putnika

Komentari

Autor: T.S.

09/08/2021

-

19:50

Objavljena lista 10 najboljih aerodroma na svetu koja je zasnovana na ocenama putnika
Doha Hamad aerodrom - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Na prvom mestu ovogodišnje liste najboljih aerodroma na svetu našao se Internacionalni aerodrom Hamad u Dohi, pre svega zbog udobnosti i brojnih dostupnih luksuznih sadržaja.

Skajtreks, međunarodna kompanija sa sedištem u Velikoj Britaniji koja se bavi kvalitetom ponuda u vazduhoplovstvu i anketiranjem mušterija, svake godine objavljuje listu najboljih svetskih aerodroma koja je zasnovana na ocenama putnika.

Na drugom i trećem mestu liste, završili su aerodrom Haneda u Tokiju, odnosno singapuski Čangi aerodrom, koji je od 2012. do 2020. godine bio na "tronu" liste.

Pixabay

Čangi aerodrom, Singapur

Japanski aerodromi su ove godine dominirali, budući da se na petom mestu nalazi Narita smešten takođe u Tokiju, a na devetom aerodrom Kansai, u blizini istoimenog grada. Na četvrtom mestu 2021. godine završio je na najveći aerodrom Južne Koreje "Seul Inčeon".

Godinama unazad, evropski aerodromi znatno slabije prolaze u odnosu na azijske, ipak tri su uspela da završe na listi od top deset.

Ove godine Međunarodni aerodrom u Minhenu osvojio je šesto mesto, zbog "više od 150 prodavnica, 50 restorana i kafića, zbog kojih posetioci imaju utisak da se nalaze u centru grada", navodi se na sajtu Skajtreks.

Na sedmom mestu je aerodrom u Cirihu, a na osmom londonski Hitrou. Na desetom mestu pozicionirao se Međunarodni aerodrom u Hongkongu.

Ovako top lista 10 najboljih aerodroma na svetu:

1. Međunarodni aerodrom Hamad u Kataru (HIA)

2. Aerodrom Tokio Haneda u Japanu (HND)

3. Aerodrom Čangi u Singapuru (SIN)

4. Međunarodni aerodrom Inčon u Južnoj Koreji (ICN)

5. Aerodrom Tokio Narita u Japanu (NRT)

6. Aerodrom u Minhenu (MUC)

7. Aerodrom u Cirihu (ZRH)

8. Londonski aerodrom Hitrou (LHR)

9. Međunarodni aerodrom Kansai u Japanu (KIX)

10. Međunarodni aerodrom Hongkong (HKG)

Na regionalnoj listi Istočne Evrope, beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" našao se na sedmom mestu. Međunarodni aerodrom "Franc List" u Budimpešti nalazi se na prvom mestu u ovoj kategoriji.

Komentari (0)

Putovanja