Novosti

Uvedena nova pravila za ulazak u Srbiju iz Nemačke - uz dokaz o vakcinaciji nije potreban PCR test

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/09/2021

-

20:17

Uvedena nova pravila za ulazak u Srbiju iz Nemačke - uz dokaz o vakcinaciji nije potreban PCR test
Uvedena nova pravila za ulazak u Srbiju iz Nemačke - uz dokaz o vakcinaciji nije potreban PCR test - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije dala je saglasnost da se na osnovu faktičkog reciprociteta prihvate potvrde o potpunoj vakcinaciji protiv koronavirusa koje izdaju nadležni organi ili ustanove Savezne Republike Nemačke.

To znači da se, uz ovu potvrdu, omogućava ulazak u Srbiju bez negativnog PCR testa na prisustvo virusa SARS-CoV-2 ili antigen FIA RAPID testa.

Osobe sa prebivalištem u Srbiji koje su potpuno vakcinisane mogu da putuju iz Srbije u Nemačku, u bilo koju svrhu, ako su vakcinisane cepivom protiv kovida 19, koje je priznala Evropska agencija za lekove (EMA) - Fajzer, Moderna, AstraZeneka i Džonson&Džonson.

Neophodno je da je od poslednje doze vakcine prošlo najmanje 14 dana.

Putnik sa sobom mora da ima sertifikat o vakcinaciji na engleskom ili nemačkom jeziku.

Deci ispod 12 godina dozvoljen je ulazak u Nemačku, iako još nisu vakcinisana, u pratnji bar jednog potpuno vakcinisanog roditelja.

Svim drugim licima sa prebivalištem u Srbiji dozvoljen je ulazak u Nemačku samo u slučaju da poslovnih obaveza ili ako se radi o neodložnom putovanju i to samo uz negativan test.

Turistička putovanja u Nemačku za nevakcinisane nisu moguća.

Komentari (0)

Putovanja