Novosti

Bira se najbolje turističko selo u Srbiji, ministarka Matić pozvala lokalne samouprave da se prijave na konkurs

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2022

-

20:50

Bira se najbolje turističko selo u Srbiji, ministarka Matić pozvala lokalne samouprave da se prijave na konkurs
Tatjana Matić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić pozvala je sve lokalne samouprave koje se identifikuju u oblasti razvoja ruralnog turizma, da se prijave na konkurs za izbor najboljeg turističkog sela Srbije u 2022. godini.

"Imajući u vidu da je godina iza nas bila veoma uspešna i da je Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih sela i ove godine nastojimo da svet prepozna atrakcije naših ruralnih destinacija koje na najbolji način oslikavaju autentičnost naše kulture", rekla je ministarka Matić.

Ona je istakla da se ovim konkursom podstiče razvoj inovacija i preduzetništva, unapređuje turistički proizvod i način života zajednice i promocija prirodnih i kulturnih resursa sela u Srbiji.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela (The Best Tourism Villages) u nameri da se putem konkursa identifikuju najbolji primeri inovativnog razvoja i pristupa turizmu u ruralnim oblastima, a sa osnovnim ciljem da turizam postane jedan od pokretača pozitivne transformacije, ruralnog razvoja i blagostanja zajednice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja