Novosti

Forbs izabrao sedam najbezbednijih i najčistijih destinacija u Evropi za putovanja: Među njima i jedna komšijska država

Komentari

Autor: ShengenVisaInfo

18/06/2022

-

12:57

Forbs izabrao sedam najbezbednijih i najčistijih destinacija u Evropi za putovanja: Među njima i jedna komšijska država
Forbs izabrao sedam najbezbednijih i najčistijih destinacija u Evropi za putovanja: Među njima i jedna komšijska država - Copyright pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Švajcarska se smatra najbezbednijom zemljom u Evropi za putovanja ove godine, rezultati su nedavne studije koju je objavio Forbs. U obzir je ušlo nekoliko faktora, uključujući stopu kriminala, nivo zagađenja, kao i zdravstvenu zaštitu.

Odmah iza Švajcarske, najbezbednija zemlja za putovanja je Slovenija, a slede je Portugal, Austrija, Nemačka, Španija i Češka, prenosi portal "ShengenVisaInfo".

Švajcarska se tako našla na vrhu rang-liste za 2022. godinu sa ocenom 88,3. Prema ovim podacima, Švajcarci uživaju u najboljem zdravstvenom sistemu u Evropi, sa šest lokacija sa najkvalitetnijom vodom za kupanje na kontinentu i najnižim niovima zagađena. Pored toga, Švajcarska je takođe poznata po svojoj fantastičnoj hrani i živopisnim lokalnim kulturama.

Pixabay

 

Sledeća na Forbsovoj listi je Slovenija, sa ocenom 82,3, uglavnom zbog niske stope ubistava i prelepih kupališta, a potom sledi Portugal koji ima ocenu 82,1 zahvaljujući niskom nivou zagađenja, visokom kvalitetu vode i dobrom nivou zdravstvene zaštite.

Portugal je na nedavnoj listi najkvalitetnijih voda u Evropi zauzeo sedmo mesto sa 93 odsto, bio četvrti po kvalitetu vazduha, ali deseti po kvalitetu zdravstvene zaštite posle Nemačke.

Austrija je dalje rangirana kao četvrta najbezbednija zemlja za putovanja ove godine, a ujedno ima jedan od najveći procenat kvalitetne vode za kupanje sa oko 98 odsto.

Nemačka je na petom mestu na listi najbezbednijih zemalja, sa procentom kvaliteta vode od 93 odsto. Pored toga, zauzima treće mesto po kvalitetu vazduha i ima najmanji broj ubistava na milion stanovnika (6,9).

Pixabay

 

Španija je još jedna popularna destinacija za migrante i one koji žele da posete ovu zemlju. To je zato što nudi visok kvalitet života, odličan zdravstveni sistem i niske troškove.

Prema rečima portparola Forbes Advisora, bezbednost je ključni faktor prilikom odabira destinacije za odmor. Istovremeno, ove brojke pokazuju da postoje značajne razlike širom Evrope kada se mere faktori kao što su kvalitet vode za kupanje ili stope kriminala. On je takođe dodao da ove brojke bacaju akcenat i na važnost putnog osiguranja.

Komentari (0)

Putovanja