Novosti

Portugalija počinje da pušta turiste iz određenih zemalja

Komentari

Autor: Tanjug

15/05/2021

-

13:51

Portugalija počinje da pušta turiste iz određenih zemalja
Portugalija počinje da pušta turiste iz određenih zemalja - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Portugalija će dopustiti turističke letove iz zemalja Evropske unije sa niskom stopom infekcija kovidom-19, a letovi će biti mogući i iz Velike Britanije, međutim, putnici moraju da pokažu negativan test po dolasku, saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova.

Objava portugalskog MUP-a se pojavila dan nakon što su ljudi iz portugalskog ministarstva turizma dali zeleno svetlo britanskim turistima da ulaze u zemlju od ponedeljka, prenosi Rojters.

U izjavi se navodi da će zabrana biti ukinuta za evropske zemlje koje imaju manje od 500 slučajeva zaraze korona virusom na 100.000 stanovnika.

Turistima iz Lihtenštajna, Norveške, Islanda i Švajcarske je takođe dozvoljeno da dolaze u Portugaliju.

Posetioci će morati da pokažu negativan PCR test urađen 72 sata pre ulaska u avion, avio-kompanije se suočavaju sa kaznama ukoliko puste putnike bez negativnog testa - kazne se kreću između 500 i 2.000 evra po putniku.

Portugalija trenutno dozvoljava samo esencijalne letove koji se tiču humanitarnih, zdravstvenih, profesionalnih, fakultativnih i porodičnih razloga.

Putnici iz zemalja u kojima ima više od 500 zaraženih na 100.000 stanovnika mogu da uđu u Portugaliju samo ukoliko dolaze poslom ili iz zdravstvenih razloga.

Po dolasku moraju biti u karantinu 14 dana.
 

Komentari (0)

Putovanja