Novosti

Grčka ne isključuje mogućnost ograničenja kretanja i po kopnu: "Jul će biti kritičan mesec"

Komentari

Autor: Skai, T.T.

03/07/2021

-

14:01

Grčka ne isključuje mogućnost ograničenja kretanja i po kopnu: "Jul će biti kritičan mesec"
Grčka ne isključuje mogućnost ograničenja kretanja i po kopnu: "Jul će biti kritičan mesec" - Copyright Profimedia; Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Grčki ministar unutrašnjih poslova Steljos Pecas ostavio je otvorenu mogućnost da će i za kretanje po kopnenoj Grčkoj važiti ista pravila kao i ona. nedavno donesena za ostrva.

Podsetimo, od ponedeljka, 5. jula svi koji putuju na ostrva (osim na Eviju, Salaminu i Lefkadu), bilo brodom ili avionom, moraće da imaju nešto od navedenih dokumenata:

  • potvrdu o izvršenoj vakcinaciji (najmanje 14 dana ranije)
  • negativan PCR (ne stariji od 72 sata)
  • antigenskib (brzi) test (ne stariji od 48 sati)
  • potvrdu o preležanoj bolesti (ne starija od šest meseci).

Kada su ga upitali da li postoji mogućnost da se ova pravila uvedu i za kretanje od mesta do mesta, zamenik ministra unutrašnjih poslova je za televiziju Skaj rekao da ništa ne isključuje jer će "jul biti kritičan mesec".

"Ako vidimo da broj vakcinisanih opada, moramo imati svaki alat u rukama kako bismo ljude motivisali da se imunizuju. Ne isključujem ništa jer će jul biti veoma kritičan mesec", rekao je.

Grčka je u poslednja 24 časa imala 771 pozitivan slučaj, podaci su Nacionalne organizacije za javno zdravlje. Na respiratorima se nalazi 186 osoba, a desetoro je preminulo.

Komentari (0)

Putovanja