Novosti

Seničić: Većina novca za neiskorišćene turističke vaučere vraćena turistima

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2023

-

15:12

Seničić: Većina novca za neiskorišćene turističke vaučere vraćena turistima
Seničić: Većina novca za neiskorišćene turističke vaučere vraćena turistima - Copyright Tanjug/Sava Radovanović, BEG Airport, Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Više od 90 odsto građana koji nisu iskoristili zamenske vaučere za putovanje dobilo je povraćaj novca, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA  Aleksandar Seničić i dodao da je jedan broj turista prihvatio ponudu da tokom ove ili naredne godine u dogovoru sa turističkom agencijom iskoristi novac koji im je ostao u agenciji.

Seničić je za Tanjug izjavio da ima još novca agencija koji je "zarobljen" na turističkim destinacijama, zbog čega se one nalaze u finansijskim problemima a da putnici čije su to pare  prvo treba da se obrate agenciji da provere da li će novac dobiti.

"Ukoliko agencija ne bude mogla da ispuni te obaveze onda bi turisti trebalo da se obrate lokalnoj turističkoj inspekciji koja će utvrditi razlog zbog čega novac nije isplaćen. Ako se konstatuje da agencija nema dovoljno novca onda će se otvarati tzv. garancija putovanja i putnici isplatiti iz osuguranja", rekao je Seničić.

Dodao je da su sve agencije, prema našem Zakonu o turizmu posedovale garanciju putovanja, čija visina zavisi od prometa koje su one ostvarile i da će putnici biti namireni iz osiguranja te nema razloga da brinu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja