Novosti

Na Torniku otvorena letnja sezona uz nove sadržaje za turiste

Komentari

Autor: Tanjug

19/06/2023

-

21:22

Na Torniku otvorena letnja sezona uz nove sadržaje za turiste
Na Torniku otvorena letnja sezona uz nove sadržaje za turiste - Copyright Tanjug/Marco Cusin

veličina teksta

Aa Aa

Letnja sezona na planinskom centru Tornik zvanično je danas otvorena uz prisustvo brojnih medija i turista, koji su mogli da saznaju kakve im pogodnosti Zlatibor nudi u podnožju najvišeg vrha u godini jubileja, saopšteno je iz Turističke organizacije Zlatibor.

Tom prilikom direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović istakao je da JP "Skijališta Srbije" svojim letnjim sadržajima na Torniku svake godine dodatno upotpunjuju i unapređuju turističku ponudu.

On se osvrnuo i na važan jubilej koji Zlatibor obeležava ove godine - 130 godina organizovanog turizma.

"Prema dosadašnjem interesovanju i rezervisanim smeštajnim kapacitetima pred nama je još jedna uspešna letnja sezona, a trenutna popunjenst hotelskog smeštaja za predstojeći letnji period je oko 80 odsto", rekao je on.

Naveo je da su sve planirane aktivnosti tokom letnje sezone usmerene na obeležavanje jubileja, a kao poseban adut Zlatibora i ovog leta istakao je avanturističke sadržaje.

"Opština Čajetina ove godine realizovaće projekat uređenja pešačke i biciklističke staze od centra Zlatibora do međustanice gondole na Ribničkom jezeru", naveo je on.

Dodao je da će ovom stazom, kao i mnogim drugim već uređenim stazama, turistima biti ponuđena dodatna vrsta sadržaja i prilika da uživaju u netaknutoj prirodi.

"To je i prilika da se uvere da na svega nekoliko stotina metara od centra Zlatibora postoje delovi planine koji nisu urbanizovani, ni građevinski eksploatisani", istakao je Živanović.

Predstavnica JP "Skijališta Srbije" Ana Jovanović u svom obraćanju medijima najavila je aktivnosti koje su posetiocima planinskog centra Tornik na raspolaganju.

"Tradicionalno, ovog leta posetiocima Tornika biće na raspolaganju panoramska vožnja žičarom, bob na šinama, avantura park, mini golf teren, staze za planinski biciklizam i ostali zabavni adrenalinski sadržaji", navela je ona.

Prvog dana otvaranja letnje sezone svi sadržaji planinskog centra Tornik bili su besplatni za posetioce. Planinski centar Tornik za posetioce biće otvoren svim danima od 10 do 17 sati. 

Komentari (0)

Putovanja