Novosti

Crna Gora bogatija za novu turističku atrakciju: Otvorena Žičara Kotor-Lovćen

Komentari

Autor: Promo

14/08/2023

-

16:29

Crna Gora bogatija za novu turističku atrakciju: Otvorena Žičara Kotor-Lovćen
Crna Gora bogatija za novu turističku atrakciju: Otvorena Žičara Kotor-Lovćen - Copyright FoNet/Instagram Novak Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Turistička ponuda Crne Gore bogatija je od danas za novu turističku atrakciju, žičaru koja će povezivati more sa planinom, a posebnu pogodnost osetiće ljubitelji aktivnog odmora.

Trasa Žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.348 metara nadmorske visine.

Projektovani kapacitet je 48 gondola na nivou od 1.200 putnika po satu, dok je vreme putovanja od stanice Dub do stanice Kuk nepunih 11 minuta.

FoNet/Instagram Novak Đoković

 

 

Žičara je izgrađena za nešto više od godinu od kada je postavljen kamen temeljac u julu prošle godine.

Za vožnju žičarom u jednom smeru za odrasle cena iznosi 13 evra, dok je cena povratne karte 23 evra. Karte za decu su sedam, odnosno 12 evra za oba smera, dok je za decu mlađu od dve godine predviđena gratis vožnja.

FoNet/Instagram Novak Đoković

 

 

Kako navode iz uprave Žičare, način na koji se pristupa tom području je ekološki orijentisan i održiv, uz očuvanje autentičnosti svakog kutka na koji je projekat oslonjen.

Donja stanica Dub projektovana je tako da omogućava nesmetan tranzit putnika, sa prostranim platoom i parking prostorom, a osim neophodnih funkcionalnih jedinica, sadrži i one komercijalnog tipa.

FoNet/Instagram Novak Đoković

 

Ovogodišnji planovi na gornjoj poziciji Kuk usmereni su na organizaciju sportsko-rekreativnih sadržaja, a u toku su aktivnosti na mapiranju biciklističkih i pešačkih staza, izgradnji amfiteatra, a planirana je i montaža atraktivne bob staze.

Otvaranju žičare prisustvovao je teniser Novak Đoković koji je na svom Instagramu napisao "Nigde nebo nije plavo kao iznad Crne Gore".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja