Novosti

Ekskluzivan projekat se izdiže na skijalištu koje Srbi mnogo vole: Buduće vlasnike apartmana očekuju pogodnosti

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/08/2023

-

09:57

Ekskluzivan projekat se izdiže na skijalištu koje Srbi mnogo vole: Buduće vlasnike apartmana očekuju pogodnosti
Ekskluzivan projekat se izdiže na skijalištu koje Srbi mnogo vole: Buduće vlasnike apartmana očekuju pogodnosti - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Na olimpijskoj planini Jahorini, jednoj od najpoznatijih zimskih destinacija u jugoistočnoj Evropi, trenutno je u završnoj fazi izgradnje kompleksa koji će značajno obogatiti turističku sliku BiH, ali i ovog dela Evrope. 

Radi se o do sada neviđenom kompleksu apartmana na ovim prostorima, koji je građen prema najvišim arhitektonskim, dizajnerskim i tehnološkim standardima. Ceo kompleks "Monterra Concept Termag" je izgrađen od prirodnih materijala, sa umirujućim dizajnom enterijera, kao i revolucionarnom energetskom efikasnošću i održivošću. 

Promo

 

Novi apartmani će biti dvosobni i trosobni, sa površinom od 41 do 121 kvadratnih metara, a svaka jedinica će imati terasu. 

Procenjuje se da ukupna vrednost investicije kompleksa Monterra iznosi oko 15 miliona evra, što kompaniju Termag svrstava među najveće pojedinačne investitore na Jahorini, ali i u celoj BiH. 

Kompanija koja je 2020. godine počela ulagati u Monterru je vlasnik istoimenog hotela Termag na Jahorini, svetski poznatog i jednog od najcenjenijih hotela u BiH. Takođe, ista kompanija je pre dve godine uspešno akvizirala i hotel Košuta na Jahorini. 

Budući kompleks je prvi hotelski kompleks u BiH koji koristi biomasu iz obnovljivih izvora energije kao gorivo, sa najmanjim mogućim emitovanjem štetnih čestica. Austrijska kompanija Hargassner je razvila projekat za izgradnju ovakve energane. 

Promo

 

Još jedna posebnost ove energane je njen veliki kapacitet, što omogućava povezivanje drugih hotela na energetski održiv sistem grejanja. To će omogućiti da cela Jahorina koristi isključivo ekološki prihvatljiv izvor energije, šaljući snažnu poruku o zaštiti životne sredine. Trenutno pet objekata koristi ovaj sistem grejanja. 

Aleksandar Lazarević, iz Termaga, je otkrio detalje ovog projekta. 

"Monterra je moderan, energetski nezavisan i odlično pozicioniran kompleks apartmana smešten na sredini olimpijske planine Jahorine. Kompleks je multifunkcionalan i pruža 81 apartman budućim vlasnicima, opremljenih najkvalitetnijim materijalima u stilu koji se uklapa sa okolinom. S projektom smo krenuli sa idejom da zadovoljimo želje mnogih posetilaca da imaju svoj kutak na Jahorini, gde se mogu potpuno prepustiti čarima ove planine", rekao je Lazarević, izražavajući želju Termaga da Jahorina postane svetska skijaška destinacija. 

Takođe je važno napomenuti da je za dizajn enterijera angažovan poznati arhitekta iz Sarajeva, Amir Vuk Zec, jedan od najboljih stručnjaka u svojoj oblasti i dobitnik brojnih nagrada. 

Novi apartmani će biti dvosobni i trosobni, sa površinom od 41 do 121 kvadratnih metara. Svi apartmani će imati terasu, a određeni broj jedinica će čak imati dve terase sa kojih se pruža spektakularan pogled na planinske masive Jahorine. 

Nemanja Vučetić, direktor marketinga Termaga, dodaje da će apartmani biti potpuno opremljeni ("ključ u ruke" princip), te da će prvi vlasnici moći useliti već u decembru ove godine. 

Promo

 

"Investitor koristi najkvalitetnije prirodne materijale za opremanje apartmana, prateći svetske trendove i potrebe tržišta. Svaki apartman u Monterri će imati obezbeđen prostor za smeštaj skijaške opreme u ski sobi. Takođe bih istakao da će Monterra biti luksuzna destinacija sa recepcijom, restoranom, garažom i modernom praonicom rublja koja se ističe svojim tehnološkim karakteristikama i doprinosi očuvanju okoline", rekao je Nemanja Vučetić. 

Za buduće vlasnike apartmana, Termag je pripremio ekskluzivne pogodnosti. Jedna od njih je da će hotelsko osoblje Termaga brinuti o održavanju i iznajmljivanju apartmana tokom dogovorenog perioda. 

Jahorina, omiljena destinacija ljubitelja zimskih sportova iz Hrvatske, BiH i Srbije još od osamdesetih godina, nosi titulu olimpijske planine i modernog svetskog skijališta koje nudi raznovrsne zabavne i sportske sadržaje. Svetski turistički časopisi često pišu o netaknutoj prirodi, izvanrednoj gastronomiji, čistom vazduhu i planinskim potocima ovog regiona.

Komentari (0)

Putovanja