Sezona

Na samo dva sata leta od Beograda nalazi se prestonica novogodišnje euforije - ovde nije moguće biti neraspoložen

Komentari

Autor: AP, T.T.

27/12/2021

-

07:15

Associated Press

veličina teksta

Aa Aa

Kako koronavirus nastavlja da ograničava putovanja i za ove praznike, stanovnici Moskve odlučili su da se "počaste" spektakularnom novogodišnjom dekoracijom i božićnim jelkama na temu gradova iz celog sveta.

Projekat "Galerija dizajnerskih božićnih jelki" novi je dodatak tradicionalnom festivalu u ruskoj prestonici "Putovanje na Božić", koji je prošle godine bio skraćen zbog pandemije.

Jelke su dizajnirali ruski kreatori, muzičari, glumci i baletski igrači, od kojih je svako dobio određeni grad za inspiraciju.

Beč, Njujork, Peking i Moskva - svi su na jednom mestu. Zlatne siluete ukrašavaju jelku posvećenu Holivudu, dok drvo ukrašeno sovama predstavlja svet Harija Potera.

S obzirom na to da su događaji u Moskvi pod manjim ograničenjima nego prošlog Božića, organizatori kažu da ova spektakularna revija jelki iz celog sveta ne može, a da ne donese dašak prekopotrebne novogodišnje euforije.

U okviru festivala, širom grada je postavljeno 27 lokacija - svaka predstavlja novogodišnje i božićne tradicije različitih zemalja. Otvoreno je 20 božićnih pijaca, 21 vrteška, pregršt sportskih aktivnosti, takmičenja u karlingu na otvorenom i 18 besplatnih klizališta. Naravno, centar zbivanja je moskovski Trg revolucije.

U prilogu iznad pogledajte zašto je Moskva prestonica novogodišnje euforije.

Komentari (0)

Putovanja