Sezona

U Crnu Goru na letovanje bez ikakvih uslova, Budva predstavila cene u predsezoni: Smeštaj već od 14€ po noćenju

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

24/03/2022

-

14:32

U Crnu Goru na letovanje bez ikakvih uslova, Budva predstavila cene u predsezoni: Smeštaj već od 14€ po noćenju
U Crnu Goru na letovanje bez ikakvih uslova, Budva predstavila cene u predsezoni: Smeštaj već od 14€ po noćenju - Copyright pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Marković Tripković, izjavila je danas da turistima iz Srbije ove sezone neće biti postavljani nikakvi epidemiološki uslovi za ulazak u Crnu Goru. S druge strane, iz Turističke organizacije Budva kažu da će cene smeštaja, hrane i pića na Budvanskoj rivijeri tokom predstojeće sezone ostati stabilne.

U izjavi Tanjugu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, ona je precizirala da građani Srbije prilikom odlaska na letovanje neće morati da pokažu ni potvrdu o vakcinaciji., ni negativan PCR test.

Crnogorska ministarka je naglasila da ove godine cene u Crnoj Gori neće biti više od prošlogodišnjih i da će turisti lakše dolaziti na letovanje u tu zemlju, jer se očekuje otvaranje deonica autoputeva u Srbiji i Crnoj Gori.

Kakve će biti cene?

Na Međunarodnom sajmu turizma od 24. do 27. marta predstavlja se i Turistička organizacija Budva koja predstavlja bogatu ponudu za predstojeću sezonu. Kako se navodi u saopštenju, bez obzira na poskupljenje osnovnih životnih namirnica, cene aranžmana, hrane i pića će i ove godine ostati stabilne.

Bukiranje dvokrevetnih soba u predsezoni u objektima sa tri zvezdice kretaće se već od 50 evra, od 65 evra u smeštajnim objektima sa četiri zvezdice, dok će za boravak u hotelima sa pet zvezdica morati da se izdvoji najmanje 110 evra.

profimedia

 

Iznajmljivanje privatnog smeštaja koštaće od 14 eura po sobi, a turisti će tokom glavne sezone dvokrevetne sobe plaćati već od 20 evra, dok će za noćenje sa doručkom u hotelima sa tri zvezdice morati da izdvoje oko 70 evra.

Kako najavljuju iz TO Budva, cene pića i namirnica biće približne onima u Srbiji, pa će se cene espressa kretati od jednog evra pa naviše, sokova od dva evra, dok će cene piva biti od 2,2 evra.

Kuljača: Srbija je prijateljski važno tržište

Nemanja Kuljača, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Budva, istakao je da je tokom prethodne sezone Budvansku rivijeru posetilo 28 odsto turista iz Srbije, zbog čega naša zemlja predstavlja prijateljski važno tržište.

"Emocije, lepe uspomene, prijateljski i rodbinski odnosi vezuju Srbiju i Crnu Goru, ali bez obzira na to, konkurentnost destinacija za odmor je izrazito velika i zato zaista vodimo računa o kvalitetu samih odredišta, ali i o cenama, celokupnim ponudama i novitetima", rekao je on.

pixabay

 

TO Budva će na ovogodišnjem sajmu promovisati cene smeštaja za predstojeće uskršnje i prvomajske praznike, ali i Međunarodni turistički budvanski karneval koji se održava od 29. aprila do 1. maja. Osim toga, posetioci će imati priliku da osvoje tri noćenja u nekom od poznatih budvanskih hotela, kao i brojne druge nagrade.

"Cilj nam je da pozovemo drage prijatelje na poznatu destinaciju koja ove godine nudi stabilne cene, promotivne aranžmane tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, ali i lepe događaje nakon dve godine pauze“, zaključio je Kuljača.

Budvu će nuditi i turističke agencije

Učešće na sajmu TO Budva započelo je B2B sastankom budvanskih privrednika i predstavnika turističkih agencija iz Srbije, a dugogodišnje prijateljstvo i partnerstvo Beograda i Budve ozvaničeno je potpisivanjem Protokola o saradnji dve najznačajnije turističke organizacije.

Do sada je više od 20 turističkih agencija pokazalo veliko interesovanje za ponude budvanskih hotelijera i izdavalaca privatnog smeštaja.

 

Komentari (0)

Putovanja