Sezona

Dres kod u pojedinim barovima na Majorki: Zabranjeni fudbalski dresovi

Komentari

Autor: Euronews

19/06/2022

-

13:20

Dres kod u pojedinim barovima na Majorki: Zabranjeni fudbalski dresovi
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedno od najpopularnijih odmarališta na Majorki zabranjuje ulazak u restorane ljudima koji nose fudbalske dresove.

Uprkos tome što je letnja sezona tek počela, vlasnici preduzeća Plaja de Palma već su se zasitili pijanih turista. Udruženo su kreirali "dres kod" ko pojim je posetiocima zabranjeno da uđu u barove i restorane, ukoliko ne poštuju propisana pravila oblačenja.

Lista zabranjene odeće uključuje kupaće kostime i fudbalske komplete. Ukoliko bi neki strasveni navijač hteo da izbegne neprijatnost tako što skine dres, i dalje mu neće biti dozvoljen ulazak, jer u pravilniku stoji da se ne primaju gosti bez majice.

Jedanaest restorana u Plaja de Palmi u Španiji do sada sprovodi zabranu. Na njihovim ulaznim vratima postoje QR kodovi koje, kada turisti očitaju, mogu da provere, šta ne smeju da nose.

Dok će tokom dana biti fleksibilnosti, kažu da neće biti tolerancije noću, prenosi Eruonews.

Mere protiv pijanih putnika

Od 2020. godine, Balearska ostrva pokušavaju da reše problem pijanih putnika, uz pomoć brojnih mera. Ovaj problem pojavljuje se na mestima koja su generalno poznata po dobrim provodima na Majorci i Ibici (u Magalufu, Plaja de Palmi i San Antoniju). Ova odmarališta zabranila su prekomerno konzumiranje alkohola.

Predsednica Balaerskih ostrva Fransina Armengol naglasila je da masovni turizam nije dobrodošao u tom regionu.

"To nije vrsta turizma kakvu želimo, a ni naši stanovnici ne zaslužuju to", rekla je ona pre početka letnje sezone.

Vlasnici preduzeća u Plaja de Palmi ne veruju da napori mogu da reše probleme sa pijanim putnicima.

Pedro Marin i Huan Migel Ferer, menadžer i izvršni direktor plaže Plaja de Palme, rekli su lokalnim medijima da od 10. maja stižu velike grupe turista, čiji je jedini cilj da se napiju.

Oni ne rezervišu mnogo unapred, ostaju samo nekoliko noći i troše oko 40 evra dnevno, "uglavnom na alkohol i limenke piva koje konzumiraju na ulici".

Dostupnost alkohola u "all-inclusive" hotelima je možda kontrolisana, ali problem je na ulicama. Kada se turisti vrate u hotel u ranim jutarnjim satima, toliko su pijani da ne mogu da hodaju, kažu vlasnici preduzeća. Često noć prespavaju na trotoaru.

Komentari (0)

Putovanja