Fudbal

Partizan pobedio Mladost i učvrstio lidersku poziciju u prvenstvu

Komentari

Autor: Euronews

07/10/2023

-

20:54

Partizan pobedio Mladost i učvrstio lidersku poziciju u prvenstvu
Natho - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ako je suditi po prvoj takmičarskoj reakciji fudbalera Partizana na činjenicu da su posle "milion godina" dočekali da izbiju na vrh tabele ne samo što su se snašli u novoj ulozi nego će učiniti sve da ne izgube lidersku palicu, jer su osmom vezanom pobedom u MozzartBet Superligi Srbije srušili Mladost iz Lučana - 2:0 (0:0) i učvrstili se na položaju na kom ih niko nije očekivao. Ni pre početka sezone, a pogotovo ne posle ispadanja iz Evrope. 

Celo prvo poluvreme je lopta bila u nogama ofanzivno našpanovanog domaćina. Odmah je krenuo da steže obruč oko šesnaesterca rivala,u nameri da što pre postigne gol i krene ka osmoj vezanoj prvenstvenoj pobedi, ali mu je uvek nešto nedostajalo. U nekim akcijama manje kombinatorike, u drugim situacijama više koncentracije prilikom šuta, a i gosti su se smišljeno i timski branili. 

I kada bi pogrešili u zatvaranju prilaza mreži Stamenkovića nalazili su načina da ispeglaju stvar, pa je "parni valjak" morao da kreće iznova i iznova da traži rešenje za rušenje defanzivne koncepcije iskusnih Lučanaca. Uputio je sedam udaraca prema Stamenkovićevom "pravougaoniku", od čega su dva išla su u okvir gola.

Pogotku je najbliži bio u petom minutu, kada je Mateus Saldanja pogodio stativu. Belić je uposlio Brazilca, ali je jednom od brojnih letnjih novajlija falio koji milimetar da se upiše u strelce i još jednom pokaže koliko koristi u špicu. 

Crno-beli nisu, međutim, gubili glavu i ulazili u nervozu, pa je sve "mirisalo" na kapitulaciju Mladosti, s retkim kontraškim pokušajima da kazni rivala za promašaje. Stvar je rešena u nastavku, a vesnik trijumfa bio je Bibras Natho u 57. minutu. 

Pola posla obavio je novopečeni starter Gajas Zahid, pošto je posle "sklanjanja" lopte isprovocirao nepropisan start Ivana Miloševića, pa je Izraelac "samo" potvrdio status neprikosnovenog realizatora najstrožih kazni. Iskusni vezista je šutirao u jednu stranu, a prekaljeni Stamenković se bacio u suprotnu.

Mogao je i Kristijan Belić da mu se priključi u slamanju otpora izabranika Igora Savića, ali je adut Igora Duljaja na sredini terena, poput, Saldanje zatresao stativu. A, onda je odlični Zahid nagradio samog sebe za još jednu kvalitetnu rolu i još jednim pogotkom u novom dresu rešio pitanje pobednika.

Saldanja mu je na vreme poslao loptu u prostor, posle čega je omaleni Norvežanin pakistanskog porekla obišao golmana i laganim niskim udarcem zadao šah-mat šestoplasiranoj ekipi u srpskom prvenstvu.

Za aplauze malobrojnih navijača i miran odlazak na takmičarsku pauzu, zbog oktobarskog tajminga rezervisanog za mečeve nacionalnih timova. 

Komentari (0)

Sport