Fudbal

Partizan se pomučio i osvojio i Novi Pazar: Severina u 97. sekundi za 12. trijumf lidera u nizu

Komentari

Autor: Euronews

06/11/2023

-

17:03

Partizan se pomučio i osvojio i Novi Pazar: Severina u 97. sekundi za 12. trijumf lidera u nizu
Partizan se pomučio i osvojio i Novi Pazar: Severina u 97. sekundi za 12. trijumf lidera u nizu - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je bio na ozbiljnoj proveri u Novom Pazaru, ali je zahvaljujući golu Ksandera Severine u 97. sekundi meča, ali i dobroj odbrani, te fenomenalnim intervencijama golmana Aleksadnra Jovanovića, slavio 1:0 (1:0), ostvario 12. uzatopnu pobedu u Mozzart bet Superligi i pobegao Crvenoj zvezdi na šest bodova razlike. Mogao je i morao Partizan da izbegne dramu, Saldanja je prokockao nekoliko prilika, ali je Novi Pazar pokazao kvalitet i nije imao sreće da iz pet šansi stigne do pozitivnog rezultata što ne bi bilo nezasluženo.

Partizan je sa poštovanjem prema rivalu stigao u Novi Pazar i ta opreznost se i odrazila na terenu jer su izabranici trenera Igora Duljaja bili koncentrisani, agresivni, taktički veoma dobri, a imali su i sreću da povedu iz prvog napada.

Ksander Severina je primio loptu na 25 metara od gola, povukao ju je na unutra i sa 16 metara pogodio suprotan ugao golmana Mirkovića. Majstorski pogodak posle 97 sekundi igre!

Gol u mreži može da "umrtvi" ili "oživi" utakmicu. Na sreću onih 100 gledalaca iz delegacija oba kluba, kao i onih koji su bili uz TV Arena sport, utakmica je dobila veoma dobar ritam, šanse na obe strane, dva velika promašaja i prava je šteta što zbog kazne Disciplinskog sudije FSS, na Gradskom stadionu nije bilo i gledalaca da svemu da još veći naboj. 

Adem Ljajić je bio veoma raspoložen protiv bivšeg kluba, propustio je dve prilike, jedan udarac mu je odbranio golman Jovanović, koji je bio na mestu i kada je Floro ispalio "plotun" sa 20 metara. Odbrana Partizana je bila spremna za igru kratkih pasova koju forsira domaćin, a iz dobrih postavljanja sledile su kontre koje nisu bile realizovane. 

Saldanja je u 18. i 40. minutu mogao (i morao) da uveća prednost crno-belih. Prvo mu je golman Mirković odlično odbranio udarac sa 10 metara, a zatim se i obrukao jer sa tri-četiri metra loptu nije poslao u mrežu već pored gola. Mogao je i kanute do gola posle kornera, međutim, prvo je Mirković nogama odbranio nejgov udarac sa pet metara, da bi Sise makazicama izbacio loptu sa gol crte.

Morao je trener domaćina Siniša Dobrašinović da uvede klasičnu "devetku" i od Marka Šćepovića je očekivao da to i donese. I doneo je iskusni napadač jer je u 51. minutu sjajno prebacio odbranu crno-belih, ali Karaklajić nije realizovao zicer. prvo je promapio ceo fudbal, da bi mu Jovanović zatim ušao u šut. Mogao je i Sejduba Suma, posle samo minut vremena provedenih na terenu, da izjednači. Sve je dobro uradio, ali je iz "trave" iznikao Svetozar Marković i fenomenalnom reakcijom izblokirao šut. 

Imao je Partizan u periodu do 62. minuta tri prilike da uveća prednost i umiri domaćina. Međutim, Mirković je branio lukavi udarac Zahida, dok je Bibars Natho morao bolje da šutira sa 10 metara jer mu je Severina namestio "penal".

Šta je sve branio golman Partizana Jovanović prepričavaće se dugo. Skinuo je prvo zicer Čirjaku (72), pa zatim i Marku Šćepoviću, da bi odbitak Sise sa dva metra poslao pored stative. Za uzdahe domaćina. 

Napadao je Novi Pazar iz svih oružja, zanemario je odbranu, a to nije prvi iskoristio Nemanja Nikolić, pa nije ni Menig na kraju. Odbrana Partizana je odolela svim pokušajima domaćina koji su dali sve od sebe da izbegnu poraz. Stadion: Gradski.

Subota

Crvena zvezda - Radnik 3:1 (1:0)

/Mijatović 19, Spajić 54, Kanga 90pen - Tomašević 70/

Nedelja

Vojvodina - Železničar 2:0 (2:0)
/Milosavljević 12, Vukanović 14 - Šušnjar 63, Lakićević 76/

Čukarički - TSC 0:1 (0:1)
/Ćirković 23, Cvetković 83/

Voždovac - Radnički Niš 1:1 (1:1)
/Burmaz 32 - Petrov 43/

Ponedeljak

Novi Pazar - Partizan 0:1 (0:1)
/Severina 2/

Spartak - Radnički 1923 17:00 (A1P)
Napredak - IMT 18:30 (AS2)
Mladost - Javor 19:00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport