Fudbal

Čukarički savladao Sumgait: Beogradski tim u trećem kolu kvalifikacija

Komentari

Autor: Euronews

29/07/2021

-

19:47

Čukarički savladao Sumgait: Beogradski tim u trećem kolu kvalifikacija
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Čukaričkog plasirali su se u narednu fazu kvalifikacija za Ligu konferencija savladavši ekipu Sumgaita sa 2:0, posle prvog meča bez golova na Banovom brdu.

Sjajno su Beograđani otvorili meč i rano poveli preko Ibrahima Ndiaja u 10. minutu. Odličnu loptu ubačenu sa desnog boka napadač je iskoristio i glavom zatresao protivničku mrežu.

Prednost je duplirao kapiten, Marko Docić, samo sedam minuta kasnije. Nespretni su bili defanzivci Sumgajta, te su napravili prekršaj u svom kaznenom prostoru, posle čega je Čukaričkom dodeljena šansa da šutiraju sa 11 metara. Docić je preciznim udarcem u gornji levi ugao doveo svoj tim do prednosti od 2:0.

Do kraja meča je srpski tim držao sve pod kontrolom i nametnuo svoj ritam, nedozvolivši protivniku da ozbiljnije pripreti, pa je meč završen rezultatom koji je postavljen u prvom poluvremenu.

Ekipu Čukaričkog sada čeka meč u domaćem prvenstvu, u kom će se sastati sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca. Mali problem je to što je ta utakmica zakazana za 1. avgust pa će igrači imati veoma malo prostora za regeneraciju, ali dobar roster ekipe sa Banovog brda bi trebalo da bude ključan u nastavku sezone.

Ekipa Dušana Ðorđevića u trećoj rundi kvalifikacija igraće protiv boljeg iz dvomeča između Maribora i Hamarbija.

Sastavi:

Sumgait (5-4-1): Bajramov - Mutalimov (od 82. Nagijev), Kodžanijazov, Hagverdi, Badalov, Ahmadov - Sadikov, Kačajev (od 82. Huseinov), Mustafajev, Abdulazade – Gorbani.

Čukarički (4-2-3-1): Belić - Stevanović (od 67. Drezgić), Šapić, Tanasijević, Roganović - Mijailović, Docić - Ndijae (od 63. Kembel), Kajević (od 57. Kovač), Janković (od 57. Savić) - Jovanović.

Komentari (0)

Sport