Fudbal

Zvezda slavila u Subotici: Veoma važna pobeda za crveno-bele

Komentari

Autor: Euronews

31/07/2021

-

20:50

Zvezda slavila u Subotici: Veoma važna pobeda za crveno-bele
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su na gostovanju Spartaku iz Subotice rezultatom 3:1, u okviru trećeg kola Linglong Superlige Srbije.

Beograđani su odlično otvorili meč i rano došli do vođstva. Igrao se peti minut utakmice kada je Mirko Ivanić doveo crveno-bele u vođstvo, nakon asistencije Milana Rodića. Šutirao je sa dvadesetak metara od protivničkog gola i pogodio donji desni ugao.

Ipak, domaćin je uspeo da izjednači u 26. minutu posle autogola Radovana Pankova. Nikola Srećković je poslao oštru loptu sa leve strane, a Zvezdin štoper nespretno reagovao i poslao loptu iza leđa Miloša Gordića.

Ponovno vođstvo Zvezda je strekla u 39. minutu kada je El Fardu Ben postigao pogodak za 2:1. Gelor Kanga je fenomenalno ubacio loptu u kazneni prostor, a Ben odlično reagovao i glavom matirao golmana.

Sudija je dozvolio da se napad završi, ali je posle toga signalizirao ofsajd poziciju. Ipak, intervencijom iz VAR sobe utvrđeno je da je Zvezdin ofanzivac bio u dozvoljenoj poziciji, te je gol naknadno priznat.

Konačan rezultat postavio je Nikola Krstović u prvom minutu nadoknade. Aleksandar Katai je majstorskim solo prodorom izašao pred protivnički gol, a potom petom proigrao crnogorskog napadača koji je poslao loptu u praznu mrežu.

Sastavi:

SPARTAK SUBOTICA: Dujmović - Dunđerski, Ivančević, Bogićević, Milošević - Maričić (od 71. Furtula), Šimura - Bjelović, Tufegdžić, Srećković - Kristić.

CRVENA ZVEZDA: Gordić - Gajić, Pankov, Babić (od 65. Dragović), Rodić (od 75. Rodić) - Krstićić, Kanga (od 65. Srnić) - Ben (od 65. Falko), Ivanić, Katai - Dioni (od 46. Krstović).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport