Fudbal

Real u Nemačkoj, Mančester siti u Danskoj: Počinje eliminaciona faza Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

13/02/2024

-

12:38

Real u Nemačkoj, Mančester siti u Danskoj: Počinje eliminaciona faza Lige šampiona
Real u Nemačkoj, Mančester siti u Danskoj: Počinje eliminaciona faza Lige šampiona - Copyright AP Photo/Dave Thompson, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Grupna faza Lige šampiona je opravdala očekivanja, a ljubitelji fudbala širom sveta veruju da će im isto doneti i eliminacione borbe na putu do finala koje će biti odigrani na legendarnom "Vembliju" u Londonu.

Nokaut faza startuje mečevima u Kopenhagenu i Lajpcigu, gde gostuju dva poslednja evropska šampiona - Mančester siti kao atuelni čuvar "ušatog pehara" i Real Madrid u čijim je vitrinama on bio najviše puta u istoriji.

Siti kao branilac trofeja slovi za favorita u duelu protiv danskog tima, ali ne treba smetnuti sa uma da su Skandinavci najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja elitnog ranga takmičenaja, jer su prošli grupu u konkurenciji Mančester junajteda i Galatasaraja.

Pitanje je naravno, koliko domaćin može protiv superzvezda sa "Etihada" među koje se nakon problema sa povredom vratio Erling Haland, baš kao i Kevin de Brujne.

Dancima je ovo tek drugu put u istoirji da su "izašli" iz grupe Lige šampiona, a i prošlu putr su, pre 14 godina igrali protiv engleskog predstavnika i tad ih je eliminisao Ćelsi.

Drugi par današnjeg takmičarskog dana mnogo je atraktivniji i trebalo bi da bude neizvesniji, što pokazuje i istorija međudosbnih duela koja govori da su oba tima ostvarila po jednu pobedu.

Madriđani su od 2010. godine samo dva puta propustili da prođu u osminu finala Lige šampina, što ih stavlja u ulogu favorita, ali daleko od toga da će im biti lako protiv izuzetno kvalitetnog nemačkog rima.

Trener gostujućeg tima, karlo Anćeloti se uoči ovog susreta suočio sa velikim problenom budući da jedan od najboljih igrača tima, Džud Belingem ne može da nastupa zbog povrede.

Komentari (0)

Sport