Fudbal

Barselona nakon preokreta slavilia u Parizu: Rafinja vodio Katalonce do trijumfa protiv PSŽ-a

Komentari

Autor: Euronews

10/04/2024

-

23:44

Barselona nakon preokreta slavilia u Parizu: Rafinja vodio Katalonce do trijumfa protiv PSŽ-a
Fudbaler Barselone, Rafinja - Copyright Tanjug/AP Photo/Lewis Joly

veličina teksta

Aa Aa

Kakav meč na "Parku Prinčeva"! Dueli Pari Sen Žermena i Barselone nikada nisu razočarali u prošlosti, a nisu ni u ovogodišnjem četvrfinalu Lige šampiona. Katalonci su slavili 3:2 u prestonici Francuske i tako će zadovoljniji sačekati revanš na "Monžuiku".

Gosti su bolje otvorili meč, iako su na prvu konkretnu priliku čekali 21. minuta kada je Robert Levandovski šutirao glavom nakon kornera. Ipak, loptu je sa gol linije skinuo Nuno Mendeš. Rafinja je takođe imao pokušaj u prvom delu igre, ali je Đanluiđi Donaruma odbranio njegov pokušaj. Međutim, italijanski golman je bio nemoćan u 37. minutu kada je upravo Rafinja šutirao ponovo. Katalonski klub je tako otišao na pauzu za poluvreme sa golom prednosti.

Znatno drugačija slika viđena je u drugom delu igre. Parižani su fenomenalno zaigrali u nastavku meča. Prvo je Osman Dembele poslao "projektil" u gol Marka Andre Ter Štegena, a svega 120 sekundi kasnije je Vitinja ponovo matirao Nemca za potpuni preokret francuskog kluba.

Činilo se da je Barselona u nokautu nakon dva gola koju su primili izuzetno brzo ali se gosti iz Španije se nisu predali tek tako. Uzvartili su udarac, a Rafinja je ponovo bio u centru pažnje. Brazilac na asistenciju Pedrija u 67. minutu po drugi put matirao Donarumu. 

Tu nije bio kraj kada su u pitanju golovi na ovoj utakmici. Pari Sen Žermen je nastavio da napada, ali nije iskoristio dve izuzetno dobre šanse, dok je Dembele pogodio i stativu. Barselona je delovalo bezopasno u tom periodu, ali iz kornera uspela da stigne do pogotka. Strelac je ovog puta bio Andreas Kristensen i Katalonci su ponovo imali prednost.

UEFA Liga šampiona

Četvrtfinale

Utorak

Real M. - Mančester siti 3:3 (2:1)

/Ruben Dijaz 12, Rodrigo 14, Valverde 79 - B. Silva 2, Foden 66, Gvardiol 71/

Arsenal - Bajern 2:2 (1:2)
/Saka 12, Trosar 76 - Gnabri 18, Kejn 32 pen/
Revanši 17. aprila

Sreda

PSŽ - Barselona 2:3 (0:1)

/Dembele 48, Vitinja 50 - Rafinja 37, 62. Kristensen 77/

Atletiko M. - Borusija D. 2:1 (2:0)
/De Pol 3, Lino 32 - Ale 82/
Revanši 16. aprila

Polufinale

Arsenal/Bajern - Real M./Mančester s. 21.00
Atletiko M/Borusija D. - PSŽ/Barselona 21.00

Mečevi 30. aprila i 7. maja

Finale

Vembli (London), 1. jun 21.00

Komentari (0)

Sport