Fudbal

Može li Bajer trofejom Lige Evrope da kruniše neverovatnu sezonu? Atalanta se nada da ne može

Komentari

Autor: Euronews

22/05/2024

-

11:49

Može li Bajer trofejom Lige Evrope da kruniše neverovatnu sezonu? Atalanta se nada da ne može
Može li Bajer trofejom Lige Evrope da kruniše neverovatnu sezonu? Atalanta se nada da ne može - Copyright AP Photo/Matthias Schrader, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Prvo od tri velika finala UEFA tamičenja koja će biti odigrana do kraja sezone na programu je od 21.00 čas u Dablinu, gde će se u borbi za trofej Lige Evrope sastati Bajer i Atalanta.

Ekipa najglednaije sportske televizije u ovom delu Evrope se nalazi na listu mesta i javlja da se u glavnom gradu Republike Irske okupio veliki broj navijača i jedne i druge ekipe i da če atmosfera na stadionu biti fantastična.

Nemački tm je do finala ovog takmičenja stigao na superioran način osvojivši uz to i šampionsku titulu u Bundesligi, a od početka godine do danas, ekipa trenera Ćabija Alonsa nije izgubilia nijedan jedini meč.

S druge strane, Itaijani veruju da će upravo oni biti ti koji će uspeti da im nanesu prvi poraz u sezoni, pa ostaje da se vidi čiji će fudbaleri i navijači po dobru pamtiti Dablin i "Aviva" stadion.

"Večeras ću u Dablinu prvi put u karijeri imati prilku da igram protiv Đan Pjera Gasperinija i za mene to predstavlja veliku čast. Atalanta je poslednjih godina postala veoma značajan fakror u italijasnkom i evropskom fudbalu i izuzetno cenim taj tim Mi, istina, imamo niz bez porza, ali ne opterećujem se time. Spremali smo se za ovaj duel kao i za svaki drugi i očekujem veliku borbu, a moji momci su puni samopouzdanja", rekao je na poslednjoj konferenciji za medije Alonso, dok je strateg Atalante:

"Nema se mnogo toga reći o Leverkuzenu, jer njihovi rezultati ove sezone govore dovoljno. Do sada nisu pretrpeli nijedan poraz i to samo po sebi zaslužuje ogroman respekt. Ipak, mi smo došli u Dablin sa jasnim ciljem da pobedimo i daćemo sve od sebe da to učinimo. Obe ekipe igraju u sličnim formacijama, nalazimo se u dobroj fomri i očekujem odličan meč."

Komentari (0)

Sport