Fudbal

Slovenija mora da padne: Srbija igra ključni meč za plasman u drugi krug na EURO 2024 u Nemačkoj

Komentari

Autor: Euronews

20/06/2024

-

10:05

Slovenija mora da padne: Srbija igra ključni meč za plasman u drugi krug na EURO 2024 u Nemačkoj
Slovenija mora da padne: Srbija igra ključni meč za plasman u drugi krug na EURO 2024 u Nemačkoj - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ukoliko fudbalska reprezentacija Srbije ponovi igru kao iz drugih 45 minuta susreta protiv Engleske u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva u Nemačkoj, igrači selektora Dragan Stojkovića mogu da se nadaju pozitivnom ishodu u susretu sa selekcijom Slovenije.

Uz takav model i pristup "orlovi" mogu da se suprostave svakoj ekpi na ovom EURO, a prema informacijama sa lica mesta sva je prilika da će mesto u timu od prvog minuta zauzeti kapiten Dušan Tadić i najbolji strelac nacionalnog tima, Aleksandar Mitrović, što garantuje veoma ofanzivnu igru.

"Nismo favoriti. Očekujem tešku utakmicu. Slovenija ima baš dobar tim. Ko misli da je lak protivnik taj se vara. Kek je odična trener. Slovenija svakome može da napravi problem. Mi gledamo sa naše tačke gledišta, želimo i hoćemo da pobedimo. Ako Slovenija bude bolja mi ćemo čestitati. Ipak, stavićemo Sloveniju problem, u to niko ne bi trebalo da sumnja, ali moramo da budemo oprezni kada su Šeško i Šporar u pitanju. Ne bih bio ovde da ne očekujem pobedu, ali to ne znači da potcenjujem ribala, već smao da verujem u svoj tim", kaže selektor Stojković.

Srbija u ovaj duel ulazi bez osvojenog boda, Slovenija ima jedan iz duela protiv Danske, a slektor Matjaž Kek ističe da će njegovi igrači uraditi sve da uvećaju svoj bodovni saldo.

"Baš kao što Srbija razmišlja o pobedi, tako je ist želimo i mi. Izuzetno poštujemo našeg današnjeg rivala, to je tim koji igra agresivan i moderan fudbal, a sa klupe ga predvodi Dragan Stojković koga veoma cenim. Imamo veliki motiv da se prikažemo u dobrom svetlu i verujem da ćemo uz pordšku navijača sa tribin u tome uspeti", naglašava selektor Slovenije.

Meč između Srbije i Slovenije počinje u 15.00 časova na "Alijenc areni" u Minhenu, uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premum na kojem će u 13.00 časova startovati i specijalni studijski program posvećen ovom duelu tokom kojeg gledaoci mogu da osvoje vredne nagrade.

Komentari (0)

Sport