Fudbal

Predsednik Nice okrivio fudbalere Marseja za sukob: Sve bi bilo u redu da nisu uzvratili navijačima

Komentari

Autor: Euronews

23/08/2021

-

18:15

Predsednik Nice okrivio fudbalere Marseja za sukob: Sve bi bilo u redu da nisu uzvratili navijačima
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Utakmica francuske lige između Nice i Olimpika iz Marselja prekinuta je u 75. minutu kada je nastao potpuni haos na stadionu.

Naime, kapiten Olimpika, Dimitri Paje, izvodio je korner na delu terena bližem tribini navijača Nice, iz čije je grupe bačena flaša kojom je pogođen bivši fudbaler Vest Hema. Izrevoltiran tim događajem, Paje je podigao flašu sa zemlje i bacio ka protivničkim navijačima.

Čelnici Lige 1 potom su naložili nastavak meča, ali se fudbaleri Marseja nisu pojavili, te je predsednik Nice, Žan-Pjer River, okrivio fudbalere Olimpika za celu situaciju:

 

 

„Bačena je flaša, to ne možemo da osporimo. Nažalost, ono što je dovelo do eskalacije sukoba je reakcija dvojice igrača Marseja, koji su bacili flašu nazad. Posle toga je sve izmaklo kontroli. Razočaravajuće je što se sve završilo na ovaj način. Obezbeđene Marseja nije trebalo da izlazi na teren i obračunava se sa našim navijačima. Na kraju, nisam sasvim razumeo njihovu odluku da ne nastave meč“, rekao je River.

Predsednik Olimpika iz Marseja Pablo Longorija objasnio je da njegov tim nije želeo da nastavi meč protiv Nice jer niko nije mogao da garantuje bezbednost igračima.

Komentari (0)

Sport