Fudbal

FIFA započela razgovore o SP na svake dve godine

Komentari

Autor: Tanjug

09/09/2021

-

12:39

FIFA započela razgovore o SP na svake dve godine
Koen van Weel, Pool via AP - Copyright Koen van Weel, Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Međunarodne fudbalske federacija (FIFA) Đani Infantino i njegovi saradnici razgovarali su u Dohi sa brojnim legendama u okviru studije FIFA o mogućoj promeni kalendara takmičenje po kojem bi se svetska prvenstva organizovala na svakle dve godine.

"Proučavamo kalendar i konsultujemo se sa svima, prvenstveno želimo da čujemo glas glavnih protagonista, igrača i trenera, o mogućnosti da se Mundijal igra na dve godine, izjavio je predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

U toj "razmeni mišljenja" učestvovali su čuveni Brazilac Ronaldo, zatim Arsen Venger, Avram Grant, Marko Materaci, Peter Šmajhel, David Trezege, Juri Ðorkaef, Erik Abidal i drugi.

"Mnogi protivnici ove ideje prvenstveno ne žele da od nečeg 'posebnog', poput Svetskog prvenstva, naprave nešto 'sasvim obično'. Opet, ima previše besmislenih utakmica i trenutni kalendar je dostigao neke granice. Ovakav raspored je neodrživ. Moramo imati jedinstven sistem koji će smisleno razlikovati klub od utakmica reprezentacije", izjavio je Infantino, a preneo sajt FIFA.

Komentari (0)

Sport