Fudbal

Stefan Mitrović dao gol Atletiku: Suarez žestoko uzvratio, šampion odneo tri boda

Komentari

Autor: Euronews

21/09/2021

-

22:09

Stefan Mitrović dao gol Atletiku: Suarez žestoko uzvratio, šampion odneo tri boda
Luis Suarez slavi pogodak sa saigračima - Copyright AP Photo/Manu Fernandez, File

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su Hetafe na gostovanju (2:1) i stigli do prvog mesta na tabeli španske Primere.

Hetafe je bio bolji rival u prvom poluvremenu, a dobru patriju izabranici trenera Mičela krunisali su golom koji je postigao srpski reprezentativac Stefan Mitrović u 45. minutu. Odbrana Atletika slabo je intervenisala, Nemanja Maksimović je centrirao sa leve strane, Mitrović je uputio udarac glavom, lopta je pogodila stativu, iznenadila golmana Oblaka i odbila se u gol Jorgandžija. To je prvi gol Hetafea protiv Atletika posle 1582 minuta igre. 

U drugom delu igre Atletiko je imao inicijativu, gosti se nisu predavali i u 78. minutu Luis Suarez je izbegao ofsajd zamku, iskoristio centaršut Hermosa i poravnao rezultat. U nastavku je Atletiko još žešće krenuo ka golu domaćina, što mu se isplatilo u 90. minutu, kada je centrirao Šime Vrsaljko, a Suarez sjajno odreagovao na drugoj stativi za totalni preokret šampiona Španije.

Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović odigrali su ceo meč za Hetafe, a Maksimović je dobio i žuti karton u 90. minutu.

Atletiko je trenutno na prvom mestu na tabeli, dok je Hetafe i dalje bez bodova u dosadašnjem delu prvenstva. Jorgandžije će u subotu gostovati Deportivo Alavesu, dok će Hetafe putuje u Sevilju na megdan Betisu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport