Fudbal

Siti slavio u derbiju nad Čelsijem, Mančester junajted poražen na Old Trafordu

Komentari

Autor: Euronews

25/09/2021

-

18:07

Siti slavio u derbiju nad Čelsijem, Mančester junajted poražen na Old Trafordu
Gabrijel Žesus - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alastair Grant)

veličina teksta

Aa Aa

U 6. kolu Premijer lige gosti su ostvarili sjajan učinak, upisali su tri pobede, uz dva remija, a zabeležili su samo jedan poraz.

U derbiju kola na Stamfiord bridžu u Londonu, fudbaleri Mančester Sitija naneli su prvi poraz Čelsiju ove sezone. Pogotkom Gabrijela Žesusa u 53. minutu tim Pepa Gvardiole upisao je minimalnu pobedu i drugu uzastopnu na gostovanju "plavcima", sa kojim se izjednačio i po broju bodova na tabeli.

Mančester junajted je neprijatno iznenadio navijače porazom kod kuće od Aston Vile (0:1). Očekivao se drugačiji rasplet, međutim, šok na Old Trafordu usledio je u 88. minutu. Posle kornera, štoper gostiju Kortni Haus udarcem glavom matirao je De Heu. Haus je u 3. minutu nadoknade skrivio jedanesterac, izveo ga je Bruno Fernandeš, neprecizno, šutem preko gola. Maleri su pratili Mančester tokom utakmice, pored propuštenih prilika, zbog povrede teren su napustili Luk Šo i Hari Megvajer. 

Identičan učinak posle šestog kola Mačester Sitiju, Čelsiju i Mančester junajtedu (4 pobede po jedan remi i poraz), ostvario je Everton pobedom nad Norvičem od 2:0.

Napadač Lestera Džejmi Vardi imao je zanimljiv dan. Najpre je zatresao sopstvenu mrežu protiv Barnlija, a potom je sa dva pogotka doprineo remiju, pošto su gosti dva puta bili u vođstvu i čak postigli pobedonosni pogodak u 5. minutu nadoknade vremena, ali je on poništen nakon VAR intervencije.  

Rezultati i strelci 6. kola: Čelsi - Mančester Siti 0:1 (Gabrijel Žesus u 53), Mančester junajted - Aston Vila 0:1 (Haus u 88), Everton - Norvić 2:0 (Taunsend u 29, Dokur u 77), Votford - Njukasl 1:1 (Sar u 72 - Longstaf u 23), Lids - West Hem 1:2 (Rafinja u 19 - Firpo u 67 autogol, Antonio u 90), Lester - Barnli 2:2 (Vardi u 37. i 85 - Vardi u 12 autiogol, Korne u 40).

Brentford - Liverpul od 18,30 časova. Nedelja: Sautempton - Vulverhempton, Arsenal - Totenhem. Ponedeljak: Kristal Palas - Brajton.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

    

Komentari (0)

Sport