Fudbal

Srpski fudbaleri ne razmišljaju o Portugalu, Luksemburg i Azerbejdžan u fokusu

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2021

-

13:47

Srpski fudbaleri ne razmišljaju o Portugalu, Luksemburg i Azerbejdžan u fokusu
Srpski fudbaleri ne razmišljaju o Portugalu, Luksemburg i Azerbejdžan u fokusu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski reprezentativci Srbije okupili su se u Staroj Pazovi pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srbija će 9. oktobra gostovati Luksemburgu, dok će tri dana kasnije dočekati Azerbejdžan.

Pred novinare su izašli najbolji strelac nacionalnog tima Aleksandar Mitrović i golman Predrag Rajković.

"Od dolaska selektora Stojkovića igramo dobro, ofanzivno, mi se pitamo na terenu i nadam se da će tako biti i protiv Luksemburga i Azerbejdžana", rekao je napadač engleskog Fulama Aleksandar Mitrović.

Mitrović, koji je sa sedam pogodaka najbolji strelac evropskih kvalifikacija za Mundijal, dodao je da u ekipi ne razmišljaju o utakmici protiv Portugala u novembru.

Mitrović je na tri utakmice protiv Luksembruga postigao čak šest golova i smatra da serija može da se nastavi i na gostovanju ovoj selekciji.

"Najbitnije je da ekipa igra ofanzivno, stvara veliki broj šansi, a onda će doći i golovi. U Dablinu je nedostajalo malo sreće da se zabeleži pobeda, nadam se da ćemo je imati do kraja kvalifikacija", kaže napadač Fulama.

"Luksemburg je dobra ekipa, već su upisali dve pobede u ovim kvalifikacijama i ako se ne uđe u meč koncentrisano mogu da budu jako neprijatni. Mi svakog protivnika shvatamo vrlo ozbiljno i to naši rezultati i pokazuju".

Golman nacionalnog tima Predrag Rajković kaže da je video gol reprezentativca Luksemburga Sebastijana Tila za Šerif protiv Reala u Madridu.

"Til je dobar igrač, dao je gol i našoj reprezentaciji i moramo da ih onemogućimo da dođu do dobre pozicije za šut. Protiv Luksemburga i Azerbejdžana ne očekujem puno posla, naša ekipa bi trebalo da kontroliše igru. Imamo kvalitet, to smo pokazali igrama u grupi i nadam se da će utakmica protiv Portugala odlučivati o direktnom plasmanu na Svetsko prvenstvo. Mislim da sam u dobroj formi i nadam se da ćemo prvi put u ovim kvalifikacijama sačuvati našu mrežu", rekao je Rajković.

I Mitrović i Rajković prate igre Crvene zvezde i Partizana u Ligi Evrope i Ligi konferencija i očekuju da će oba tima proći u narednu fazu.

Mitrović je optimistično poručio da veruje kako njegov nekadašnji tim može do finala, takođe zadovoljan je igrama Partizana u Superligi i kaže da je titula blizu ako zadrže trenutnu formu.

Komentari (0)

Sport