Fudbal

Finale UEFA Lige Nacija od sutra u Italiji: Španci pripremaju revanš "azurima" za EURO

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2021

-

09:53 >> 10:14

Finale UEFA Lige Nacija od sutra u Italiji: Španci pripremaju revanš "azurima" za EURO
Kjeza - Copyright AP Photo/Frank Augstein, Pool, File

veličina teksta

Aa Aa

Finale Lige Nacija se ove godine igra u Italiji, u Milanu i Torinu, a četiri najbolje selekcije iz prethodnog ciklusa A divizije - Italija, Španija, Francuska i Belgija - boriće se za trofej i naslednika Portugalije na tronu.

Italija sutra u Milanu dočekuje Španiju. Biće to repriza polufinala EURO kada je posle 120 minuta bilo 1:1, a "azuri" su posle penala prošli u finale (pobeda 4:2) i okitili se titulom prvaka Evrope. "Crvena furija" je spremna da se revanšira iako će igrati bez mnogo važnih igrača poput povređenih Danija Karvahala, Danija Olma, Pedrija, Alvara Morate i Markosa Ljorentea.

Ni "Azuri" nisu kopmletni, selektor Roberto Manćini ostao je bez povređenih Rafaela Tolija, Matea Pesine i bez Ćire Imobilea, golgetera Lacija i selekcije.

 

 

U četvrtak se sastaju Belgija i Francuska. "Crveni đavoli" će na meču u Torinu biti gotovo kompletni. Selektor Roberto Martinez ima sve snage na raspolaganju, dok će Didije Dešam i ovoga puta morati bez veoma važnih igrača. Ngolo Kante, turbo motor Čelsija i "trikolora" i levi bek Reala Ferlan Mendi nisu fit. Preskočio je Dešan i Eduarda Kamavingu (Real Madrid), koga je ostavio selektoru mlade selekcije Francuske za meč protiv Srbije u kvalifikacijama za EP mladih, i Olivija Žurua, napadača Milana.

Liga Nacija 2021.

Polufinale

Sreda, 5. oktobar

Milano: Italija - Španija 20.45

Četvrtak, 6. oktobar

Torino: Belgija - Francuska 20.45

Nedelja, 10. oktobar

Torino: Za treće mesto 15.00

Milano: Finale 20.45

Prema propozicijama, u oba meča polufinala i finalu u slučaju nerešenog rezultata igraće se produžeci dva puta po 15 minuta, a ako je potrebno pobednika će na kraju odlučivati penali. U meču za treće mesto neće biti produžetaka.

Komentari (0)

Sport