Fudbal

Polufinale Liga Nacija: Belgija sprema revanš "trikolorima" za SP u Rusiji

Komentari

Autor: Euronews

07/10/2021

-

13:41 >> 13:46

Polufinale Liga Nacija: Belgija sprema revanš "trikolorima" za SP u Rusiji
Benzema - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Španija se revanširala Italiji za poraz u polufinalu EURO 2021. godine, a večeras od 20.45 u Torinu ćemo videti da li će Belgija uspeti da to isto učini Francuskoj za poraz na SP u Rusiji 2018. godini. Pre tri godine, na pas Antoana Grizmana štoper Samjuel Umtiti je u 51. minutu golom doneo trijumf "trikolorima" 1:0 i plasman u finale Mondijala u kome su nadmašili Hrvatsku.

Belgijanci su negde utehu našli tada u osvajanju trećem mesta, ali obe selekcije su razočarale na poslednjem EURO 2021. jer su Francuzi ispali od Švajcarske u jednom bizarnom meču osmine finala kada su vodili 3:1, a u poslednjih deset minuta dozvolili rivalu da izjednači i pobedi na penale. a Belgijanci od Italije u četvrtfinalu (1:2). Večeras u polufinalu Lige Nacija imaće mogućnost da se iskupe.

"EURO je iza nas, igramo večeras protiv jedne od najboljih selekcija sveta. Ali, mi želimo trofej, znamo šta će sve biti potrebno da pobedimo Belgiju večeras. Do sada su postojala samo dva velika trofeja onaj namenjen za pobedu na EURO i Svetskom prvenstvu. Sada postoji i ovaj u Ligi Nacija a mi želimo da ga imamo", izjavio je selektor Francuske Didije Dešam.

 

 

Treba reći da sem tog meča na SP 2018. godine, Belgija i Francuska sem brojnih prijateljskih susreta, nisu imali takmičarski duel jpš od Mundijala 1986. u Meksiku kada su Platini, Tigana, Žires i društvo u produžetku slavili protiv Enca Šifa, Fafa, Kulemansa, Gereca 4:2.

Meč u Torinu sudi Nemac Danijel Zibert, pobednik će igrati za trofej 10. oktobra protiv Španije u Milanu (20.45), a poraženi za treće mesto protiv Italije u Torinu (15.00).

Belgija: Kurtoa - Aldervereld, Denajer, Vertongen – Kastanje, Vitsel, Tilemans, Karasko – De Brujne, E. Azar – Lukaku

Francuska: Loris – Pavar, Varan, Kimpembe, L. Ernandez – Rabio, Pogba, Tčuameni – Grizman, Benzema, Mbape

Komentari (0)

Sport