Fudbal

Bartomeu otkrio svoju stranu priče: Vodili smo klub odgovorno i ozbiljno, nije postojao rizik od bankrota

Komentari

Autor: Euronews

15/10/2021

-

13:43 >> 13:47

Bartomeu otkrio svoju stranu priče: Vodili smo klub odgovorno i ozbiljno, nije postojao rizik od bankrota
Bartomeu - Copyright AP Photo/Emilio Morenatti, File

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji predsednik Barselone Đozep Bartomeu je u razgovoru za španske medije govorio o krizi u kojoj se katalonski klub našao posle njegovog odlaska.

Barselona se davi u dugovima, rezultati su očajni, zbog nedostatka finansijskih sredstava, ikona kluba Lionel Mesi je otišao nakon gotovo dve decenije, a nova uprava na čelu sa Đoanom Laportom prebacila je krivicu sa svoje prethodnike.

"Prvooptuženi" za finansijski slom Đozep Bartomeu, odlučio je da izađe u javnost i da podeli svoju stranu priče.

"Prvo i osnovno, klub je vođen odgovorno i ozbiljno i ne postoji rizik od bankrota. Klub je održiv sa svim svojim resursima. U redu, gubici postoje, uglavnom su nastali zbog pandemije, ali Barselona poseduje ogroman kapital u igračima, stadionu, visokoj vrednosti na tržistu", počeo je svoju odbranu Bartomeu i dodao.

"Naše rukovodstvo nije bilo ni izbliza tako katastrofalno kao što govore UEFA, Primera, revizori i ostali. Pa nas je Forbs video kao najvredniji klub na svetu! Zbog pandemije smo izgubili 500.000.000 evra za prošlu sezonu, to je tačno. Međutim, bez nje bi gubitak iznosio svega pedesetak miliona. Korona je takođe pogodila i druge klubove. Tražim od članova kluba i navijača da ne brinu", rekao je Bartomeu.

Bivši predsednik se potom osvrnuo na komentare o bankrotu.

"Nema razloga za brigu, prave opasnosti nema. Ako imate visoku tržišnu vrednost, španske vlasti su donele odluku da gubici usled kovida ne mogu da dovedu do bankrota".

Komentarisao je da li je trener Ronald Kuman pravi čovek za Barsu.

"Morate da budete strpljivi. On mora da gradi tim bez najboljeg igrača na svetu, bez Mesija! U timu ima dosta talenta, samo je potrebno vreme", izjavio je bivši predsednik Katalonaca.

Kad smo već kod Mesija.

"Ovog leta su ga pustili da ode, to je po meni jako loša odluka. Sada sve mora da se menja. Kao predsednik nikada ne bih poželeo da Mesi ode iz kluba i učinio bih sve u mojoj moći da ga zadržim", zakljčio je Bartomeu.

Komentari (0)

Sport