Fudbal

Iznenađenje u Londonu: Vest Hem naneo prvi poraz Liverpulu

Komentari

Autor: Euronews

07/11/2021

-

19:59

Iznenađenje u Londonu: Vest Hem naneo prvi poraz Liverpulu
Vest Hem - Copyright AP Photo/Ian Walton

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Vest Hema savladali su ekipu Liverpula sa 3:2 u okviru 11. kola engleske Premijer lige.


Londonski tim je došao do vođstva već u četvrtom minutu, kada je golman Liverpula, Alison, nespretno reagovao i primio gol direktno iz kornera. Pablo Fornals je ubacio loptu iz ugla, a Anđelo Ogbona je zasmetao Alisonu, koji je uspeo samo da zakači loptu.

Gosti su došli do izjednačenja u 41. minutu preko Trenta Aleksander-Arnolda. Desni bek je fenomenalno šutirao iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara i neodbranjivo pogodio gornji desni ugao gola Vest Hema.

Domaći su do novog vođstva stigli u 67. minutu kada je Džerod Boven fenomenalno prošao kroz sredinu terena i onda na sjajan način uposlio Fornalsa, koji izlazi pred Alisona i pogađa za 2:1.

Samo sedam minuta kasnije, ekipa Dejvida Mojesa je došla i do trećeg pogotka. Igrao se 74. minut kada je Boven centrirao a Kurt Zuma odlično reagovao i postavio rezultat na 3:1.

Ipak, Liverpul nije želeo da se preda. U 83. minutu je Divok Origi smanjio na 3:2. Aleksander-Arnold je ovaj put bio u ulozi asistenta, a Belgijanac je zatresao mrežu Lukaša Fabijanskog i tako ostavio svoj tim u igri.

Do kraja Liverpul nije uspeo da stigne do izjednačujućeg gola, tako da su sva tri boda ostala u Londonu.

Komentari (0)

Sport