Fudbal

Partizan nije uspeo da pobedi Proleter: Golman Petrić odbranio penal Rikardu

Komentari

Autor: Euronews

07/11/2021

-

22:10

Partizan nije uspeo da pobedi Proleter: Golman Petrić odbranio penal Rikardu
Partizan nije uspeo da pobedi Proleter: Golman Petrić odbranio penal Rikardu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je remizirao u Humskoj protiv Proletrera 0:0, s tim da je golman gostiju Petrić odbranio penal Rikardu Gomešu u 68. minutu. Crno-beli sa utakmicom više sada imaju šest bodova više od Crvene zvezde.

Mučio se Partizan od starta. Ne toliko sa Proleterom koliko sa samim sobom, sa svojim zamorom materijala posle serije od sedam teških mečeva. Sporo, bez energije, Partizan je u prvom delu imao samo dve prilike, prvu je prokockao Rikardo Gomeš (glavom), a onu bolju Nemanja Jović. Mladi krilni napadač šutirao u 28. minutu a Nikola Petrić sjajno odbranio. Gosti iz Novog Sada su imali dve tri dobre akcije a bez završnice. Statistički raritet je da Partizan prvi put ove sezone u Superligi nije postigao gol u prvom poluvremenu.

 

 

Sveža krv bila je potrebnba crno-belima. Čini se da su Pantić, Terzić i Urošević to i doneli, pa je na startu drugog dela Rikardo Gomeš dva puta bio u dobroj prilici ali nije bio i precizan. Magla se spuštala u Humsku, vidljivost je bila sve manja, ali je sudija dobro video igranje rukom Vukasovića pa je dosuđen penal za crno-bele, Rikardo Gomeš je dosta dobro šutirao ali je Nikola Petrić odbranio udarac. Crno-beli su igrali viktorije, pokupšavali su Menig, Terzić, Pantić, ali Nikola Petrić je bio nesavladiv.

Partizan – Proleter 0:0

Strelci: Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Pavle Tomić

Partizan: Popović – Živković, Miletić, Vujačić, Obradović (od 46. Urošević) – Jojić, Natho (od 46. Menig) – Marković, Pantić, Jović (od 46. Terzić) – Rikardo.

Proleter: Petrić – Tanasin, Skopljak, Lambulić, Mitrović – Kojić, Stojanović (od 57. Ilić), Vukasović – Ortiz, Evandro, Mihajlović (od 58. Kun).

Rezultati utakmica 16. kola Superlige Srbije

Petak: 

Voždovac - Čukarički 1:1 (0:1)

/Milović 68 - Ndiaje 7/

Novi Pazar - TSC 1:1 (1:0)
/Čečarić 12 - Vukić 68/

Subota:

Kolubara - Napredak 1:0 (1:0)
/Bakić 9/

Metalac - Radnik 1:1 (0:1)
/Ranđelović 71 - Hodžić 24/

Nedelja:

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:0)
/Dragović 31 a.g. - Pavkov 52, Dragović 62/

Radnički Niš - Spartak 0:0

Partizan - Proleter 0:0

Ponedeljak:

Radnički 1923 - Mladost 13.00 TV Arena sport 1

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport