Fudbal

Lionel Mesi u intervjuu za "Marku": Jednog dana ću se vratiti u Barselonu

Komentari

Autor: Euronews

23/11/2021

-

14:18

Lionel Mesi u intervjuu za "Marku": Jednog dana ću se vratiti u Barselonu
AP Photo/Christophe Ena - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Španska "Marka" je dodelila Lionelu Mesiju, sada asu Pari sen Žermena, rekordni osmi trofej za najboljeg strelca španske La Lige i tom prilikom napravila veliki intervju.

Govorio je Argentinac koliko je "ludo" bilo i pomisliti da će moći da nadmaši šest titula golgetera lige čuvenog Telme Zare, da nema vremena da razmišlja o desetinama oborenih rekorda u la Ligi a da će sve to činiti kad ode u penziju, ali je zagolicao maštu svima koji je katalonski klub u srcu odgovorom na izjavu sadašnjeg predsednika Đoana Laporte da "vidi Lea ponovo u Barseloni".

"Kao igrač? Uvek sam govorio da ću se jednog dana vratiti u Barselonu jer je to moj dom i zato što ću živeti u tom gradu. Očigledno, ako mogu da doprinesem i pomognem klubu, voleo bih da se vratim", iskazao je želju Mesi.

Zvanično, Barselona nije mogla da ga zadrži zbog finansijskog fer-pleja, ali sumnja uvek ostaje u javnosti.

"Ne znam da li je postojao još neki razlog. Ali, to je to, otišao sam i vreme prolazi. Rekli su mi da ne mogu da produže ugovor i da ne mogu da ostanem. Ne morate tražiti krivca ili videti šta se dogodilo. Ostaću pri onome što su mi rekli i to je to. Ja sam uvek navijač Barselone i želim im sve najbolje".

Ne misli Mesi da su samo treneri Barselone, smenjeni Valverde, pa Ronald Kuman, krivci za trenutnu situaciju u klubu.

"Naneta je nepravda Kumanu, pa i Valverdeu. Kada su loši rezultati najlakše je gađati trenera, smenivati ga, a ne igrače. Kuman je stigao u veoma teškom trenutku za klub iz kojeg su otišli važni igrači, ali je uspeo da uklopi mnoge mlade fudbalere. Ipak, najlakše je kriviti trener, a i oni to znaju jer im je to profesija."

Novi trener Ćavi Ernandez može mnogo da doprinese Barseloni, kaže Mesi da je njegov dugodišnji saigrač kao trener "obnovio iluzije u klubu".

"Sa njim će tim rasti, u to nemam sumnje. Često razgovaram sa njim, oduvek je to bilo tako. Prijatelji smo, podelili smo mnogo toga u životu i ostali u kontaktu. On je vredan radnik, inteligentan i dobro poznaje našu kuću."

 

 

Nije hteo Mesi da otkriva kakvi su planovi Kilijana Mbapea i da li će otići u Real Madrid, ali hvalio je njegove igračke i ljudske osobine, baš kao što je rekao da su mu i ostali saigrači u Pari sen Žermenu kvalitetni ljudi.

"Imao sam sreće da sam došao u svlačionucu sa veoma dobrim igračima i veoma drobrim ljudima. To je i najvažnije. Adaptirao sam se brzo, bilo mi je čudno u početku, ali s druge strane mnogo igrača govori španski. Bez obzira šta drugi misle sa strane, ja vam kao neko "unutra" tvrdi da je naša grupa veoma jedinstvena".

Sa Serhiom Ramosom, bivšim kapitenom Reala je vodio rat na terenu, sada su saigrači.

"U početku je bilo čudno posle toliko rivalstva na terenu jer smo kao dva kapitena vodili timove u mnogo "Klasika", vodili rat. Međutim, naši sukobi su se uvek završavali na terenu, imali smo uzajamni respekt. Imati ga danas za saigrača je zaista šou. Sada smo se bolje upoznali i video sam da je sjajna osoba. Polako nam se priključuje i uskoro će biti na terenu".

Pari sen Žermen spada u red najvećih favorita za osvajanje Lige šampiona.

"Ne poričem da smo po imenima jedni od kandidata, ali i dalje su nam potrebne neki detalji da bismo zaista bili jak tim. Naša je prednost što imamo jake individualce, ali ima i drugih kandidata za trofej Lige šampiona. Oni najjači se uvek dodatno pojačavaju, Liverpul recimo sada igra sjajno, tu su Siti, Bajern, Real, Atletiko... Mnogo je jakih klubova i smatram da je ove sezone Liga šampiona jedna od najjačih i najizjednačenijih u poslednjih nekoliko godina. Mnogi se nadaju trofeju".

Trofej Kopa Amerike, prvi u reprezentativnoj karijeri je skinuo Mesiju breme sa leđa, ali Mundijal u Kataru 2022. je njegov reprezentativni fokus.

"Ispunio sam jedan od ciljeva koji me je toliko koštao. Nekoliko sam puta bio blizu, ali sam ga tek sada ostvario. Argentina danas ima mnogo više samopouzdanja, ali pred nama je dug put da postanemo jedan od glavnih kandidata za osvajanje Mundijala. Trudićemo se da stignemo do Mundijala u pravom ritmu, a onda ćemo pokušati da stigenmo do krajnjeg cilja", najavio je napad i na svetsku krunu Lionel Mesi.

Komentari (0)

Sport