Fudbal

Bilo bi dobro izbeći Lester, Marsej i Fenerbahče: Partizan čeka rivala u šesnaestini finala Lige konferencija

Komentari

Autor: Euronews

13/12/2021

-

09:56

Bilo bi dobro izbeći Lester, Marsej i Fenerbahče: Partizan čeka rivala u šesnaestini finala Lige konferencija
Partizan slavi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana saznaće danas protivnika u šesnaestini finala Lige konferencija, a žreb koji je zakazan za 14.00 časova biće direktno prenošen na sajtu UEFA.

Crno-beli su se u nokaut fazu trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja plasirali kao drugi tim iz svoje grupe i u današnjem žrebu u Nionu će biti nosioci, što će značiti da će u prvom meču koji je na programu 17. februara biti gosti, dok će revanš sedam dana kasnije igrati u Humskoj.

🚨 It's #UECLdraw day!


ℹ️ Knockout round play-off
⏰ 14:00 CET
📺 https://t.co/nwdkyGKSl6#UECL

— UEFA Europa Conference League (@europacnfleague) December 13, 2021

Što se potencijalnih rivala tiče, srpski vicešampon može da se sastane sa jednim od osam trećeplasiranih timova iz grupne faze Lige Evrope, a to su Seltik, Fenerbahče, Lester, Marsej, Midtjiland, PSV, Rapid i Sparta Prag.

Ukoliko se Partizan plasira u osminu finala Lige konferencija, inkasiraće još 600.000 evra, na već zarađenih nešto više od 6.000.000 evra, ali neće osvojiti nijedan bod za nacionalni koeficijent, budući da se oni dobijaju tek od osmine finala Lige konferencija.

U dosadašnjoj istoriji klub iz Humske je u različitim tamičenjima pod patronatom UEFA već igrao protiv Seltika, Marseja, Fenerbahčea, Sparte i Rapida, dok se nikada nije sastajao sa Midtjilandom, Lesterom i ekipom PSV.

Komentari (0)

Sport